To je to što me zanima!

Zamjenik bin Ladena otkrio je SAD-u gdje mu je skrovište

Ayman al-Zawahiri je nekoliko puta Osami poslao tekliča kojeg poznaje CIA. Tako je Amerikancima otkrio njegov položaj, piše u knjizi bivšeg zapovjednika marinaca
Vidi originalni članak

U knjizi koja opisuje tijek akcije u kojoj je ubijen Osama bin Laden piše kako je vođu Al Qa'ide izdao ni manje ni više nego njegov zamjenik, Ayman al-Zawahiri. Nekoliko puta poslao je bin Ladenu tekliča, dobro poznatog CIA-i, kako bi Amerikanci otkrili njegovo tajno sklonište. Ubrzo su, kako piše u knjizi, američki marinci upali u Abbottabad u Pakistanu i ubili vođu Al Qa'ide.

Nekoliko tjedana kasnije nakon smaknuća, al-Zawahirija su proglasili vođom al Qa'ide. Knjigu je napisao bivši zapovjednik u američkim marincima Chuck Pfarrer, koji je intervjuirao borca koji je bio u akciji u Pakistanu. Autor smatra kako je i verzija akcije koju je Bijela kuća ponudila svijetu prepuna laži za koje su zaslužni spin stručnjaci, samo kako bi se američka akcija pokazala dobro planiranom i kvalitetnom, piše Mirror. Knjiga će biti u prodaji 24. studenog ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • SpaljozaZg 04.11.2011.

    tko se maca laca od maca i pogiba ovako ili onako

  • Sinisa Whistler 04.11.2011.

    RIP Osama! Izdajnici, najgora vrsta ljudi :@

  • RibaFish 04.11.2011.

    Ajde ako ste mislili napisat da je Bin Laden izmisljen lik i da nije zapravo nista napravio i daje sve to bila Amerika nemojte.Bas me zanima sto drugo mozete napisat osim toga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare