To je to što me zanima!

Zamka u polju: 'Onaj tko nađe manijaka, dobit će 50.000 kn!'

Siniša Bugarin iz Treme-Grubiševo pokraj Križevaca i ove se godine suočava s velikim problemima na polju. Smatra da mu netko namjerno postavlja inoks kako bi mu uništio kombajne
Vidi originalni članak

Upravo mi je netko treći puta ove godine uništio kombajn. To je nevjerojatno, bolesna je to glava, komentirao je za epodravinu.hr Siniša Bugarin, mladi poljoprivrednik iz Treme-Grubiševo kraj Križevaca, u sebi već zbrajajući ogromnu štetu.

Kako tvrdi njegov zaposlenik Antonio Vuković, kombajn je dok su bili na polju odjednom povukao klip s inoksom. Noževi su se razletjeli, a dijelove su našli u prikolici i u polju.

Policija je na polju izvršila očevid. Neki dijelovi odletjeli su i 70 metara.

Šteta je, kažu radnici više tisuća eura, a još je veća jer se kasni s poslom. Sreća je, kažu ipak, da je samo materijalna.

Bugarin smatra da netko to radi namjerno budući da kombajn ima detektor metala, a kako inoks ne može prepoznati, onda, kaže, netko očito zna što radi. K tomu, treći je to put ove godine da je naletio na inoks zavezan za klipove. Ponudio je novčanu nagradu od 50.000 kuna onomu tko nađe počinitelja.

O Siniši Bugarinu pisali smo i prošle godine, a povod je bila ista situacija. Tada su unutar samo 20 dana na isti način stradala njegova tri kombajna, a rekao je da iza svega najvjerojatnije stoji netko od konkurencije.

Kombajn je tada oštećen i Alenu Bešteku (23) iz Kuštana, nadomak Svetog Ivana Žabnog. Slični slučajevi posljednjih se godina bilježe i u Sloveniji te Italiji.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • volimnaše 16.09.2017.

    Mi umjesto da sebe stitimo kao 91. i nadalje,mi sami sebe ukopavamo! Neki nisu ni svjesni koliko su "neki"/branitelji dali krvi/zivota za ovu drzavu. Jugoslavija je bila jedno,a danas je nesto drugo. Ne treba nam nitko,sami smo si birali put i neka tako bude ubuduce!

  • TomislavZubovic 15.09.2017.

    Jedino rješenje je detektor metala pa pročešljati polje prije obrade, može i video nadzor ali čak mislim da postoji rješenje da se detektor metala stavi ispred na vrh alata traktora a time bi jednostavno upozorio na opasnost!

  • dino1982 14.09.2017.

    Nekom je sgrijesio nebi ti radio netko iz cistog mira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare