To je to što me zanima!

Zamračenje na HRT-u: Prekid programa zbog raspuštenosti

Ni kad su granate padale po Zagrebu i pucalo se po odašiljačima, nikad nije nestalo slike i tona kao u utorak. Hrvatska radiotelevizija tone u svim segmentima
Vidi originalni članak

To je za rubriku ‘vjerovali ili ne’. I prije 50-ak godina postojao je agregat koji bi se automatski palio ako bi na televiziji nestalo struje, a sad programa nije bilo sat i 15 minuta. Ako je bilo strujnog udara, a bilo je, agregati su morali preuzeti stvar.


Komentirao je ovako bivši ratni direktor HRT-a Miroslav Lilić to što su se u utorak potpuno zamračila sva četiri programa HTV-a od 15 do 16.15 sati. Neslužbeno nam je potvrđeno da nisu radili ni mailovi, “pala” je i njihova internetska stranica, jedino su HRT-ove radijske postaje nesmetano emitirale. 


'PAO' CIJELI SUSTAV HRT: Programi su nam bili u prekidu zbog nestanka struje

- Najgluplja stvar je što u posljednje vrijeme HTV ima puno tehničkih pogrešaka, a sadašnji je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić nekad bio tehnički direktor, izvrstan inženjer. Ovo nije pogreška pojedinca, nego odraz opće raspuštenosti, neprofesionalizma, besperspektivne atmosfere i jednostavne apatije u kolektivu - rekao je Lilić, koji smatra da je najveća vrijednost HRT-a i sad i prije 50 godina upravo tehnika.

- Nitko ne može tehnički odraditi nogometno prvenstvo, doček ‘vatrenih’, ispraćaj Olivera kao HRT, i ako je riječ o tehničkoj pogrešci koja se mogla spriječiti, onda je to za ostavku - smatra Lilić. Za voditeljske doajene Kseniju Urličić i Olivera Mlakara potpuno “zamračenje” televizije potpuno je nevjerojatno.

- Ovakve se stvari moraju očekivati i moraju biti spremni za ovakvu havariju. Poznato je da postoje agregati koji mogu nadomjestiti redovito napajanje i čudi me što su problem premostili tek za sat vremena - rekao je Oliver Mlakar. Naši sugovornici se slažu da se ovo nije događalo ni tijekom rata.

- Tad se program vodio i iz podruma, pucalo se po odašiljačima, bilo je najvažnije da se sačuva sljemenski odašiljač, ali se ovo nikad u povijesti nije dogodilo - komentirala je dugogodišnja glavna urednica HTV-a Hloverka Novak Srzić.

S Hrvatske radio televizije kratko su nam potvrdili da je program prekinut “zbog poteškoća u napajanju strujom” i da analiziraju što je dovelo do prekida emitiranja programa.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Dalibor0704 02.08.2018.

    Tko se to buni što je sat i kvarat imao mir u kući?

  • slavonac12345 02.08.2018.

    Neka ceče zauvijek, dok god legalno kamatare ovaj napacen NAROD

  • finfinccc 02.08.2018.

    hrt je obiteljska i uhljebnička firma,pa iz jedne obitelji ih radi po 3-4,rođe,kumovi,pa kad pogledas njihova primanja,nerad,a o programu da ne govorimo jer je više antihrvatska nego hrvatska tv,pojedinci rade što hoće,novac pretplatnika troše na glupe projekte,a o nabavi da se i ne govori,tu treba napraviti generalnu čistku,kod privatnih tv par ljudi napravi emisiju a hrt treba stotinu ljudi,stvarno su racionalni,a sad u odjavi objavljuju i ime vozaća,nosaća,čistaćice

Komentiraj...
Vidi sve komentare