Obavijesti

News

Komentari 70

Zamračenje na HRT-u: Prekid programa zbog raspuštenosti

Zamračenje na HRT-u:  Prekid programa zbog raspuštenosti

Ni kad su granate padale po Zagrebu i pucalo se po odašiljačima, nikad nije nestalo slike i tona kao u utorak. Hrvatska radiotelevizija tone u svim segmentima

VIDEO

To je za rubriku ‘vjerovali ili ne’. I prije 50-ak godina postojao je agregat koji bi se automatski palio ako bi na televiziji nestalo struje, a sad programa nije bilo sat i 15 minuta. Ako je bilo strujnog udara, a bilo je, agregati su morali preuzeti stvar.


Komentirao je ovako bivši ratni direktor HRT-a Miroslav Lilić to što su se u utorak potpuno zamračila sva četiri programa HTV-a od 15 do 16.15 sati. Neslužbeno nam je potvrđeno da nisu radili ni mailovi, “pala” je i njihova internetska stranica, jedino su HRT-ove radijske postaje nesmetano emitirale. 


HRT: Programi su nam bili u prekidu zbog nestanka struje
HRT: Programi su nam bili u prekidu zbog nestanka struje

- Najgluplja stvar je što u posljednje vrijeme HTV ima puno tehničkih pogrešaka, a sadašnji je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić nekad bio tehnički direktor, izvrstan inženjer. Ovo nije pogreška pojedinca, nego odraz opće raspuštenosti, neprofesionalizma, besperspektivne atmosfere i jednostavne apatije u kolektivu - rekao je Lilić, koji smatra da je najveća vrijednost HRT-a i sad i prije 50 godina upravo tehnika.

- Nitko ne može tehnički odraditi nogometno prvenstvo, doček ‘vatrenih’, ispraćaj Olivera kao HRT, i ako je riječ o tehničkoj pogrešci koja se mogla spriječiti, onda je to za ostavku - smatra Lilić. Za voditeljske doajene Kseniju Urličić i Olivera Mlakara potpuno “zamračenje” televizije potpuno je nevjerojatno.

- Ovakve se stvari moraju očekivati i moraju biti spremni za ovakvu havariju. Poznato je da postoje agregati koji mogu nadomjestiti redovito napajanje i čudi me što su problem premostili tek za sat vremena - rekao je Oliver Mlakar. Naši sugovornici se slažu da se ovo nije događalo ni tijekom rata.

- Tad se program vodio i iz podruma, pucalo se po odašiljačima, bilo je najvažnije da se sačuva sljemenski odašiljač, ali se ovo nikad u povijesti nije dogodilo - komentirala je dugogodišnja glavna urednica HTV-a Hloverka Novak Srzić.

S Hrvatske radio televizije kratko su nam potvrdili da je program prekinut “zbog poteškoća u napajanju strujom” i da analiziraju što je dovelo do prekida emitiranja programa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava