To je to što me zanima!

Zamračila ih je: Bez struje je kuna ostavila pola Međimurja

Kunica nestašnica: Životinja se ušuljala u trafostanicu i pregrizla kabel. Više od 50.000 ljudi ostalo je bez struje. Nestašnica se, nasreću, za dlaku izvukla
Vidi originalni članak

Četvrtak navečer, Čakovec. Potpuno mirna večer. Bližilo se 22 sata. Odjednom gotovo sablasnu tišinu prekinuli su alarami iz banaka, iz trgovina i potpuni mrak. Sva svjetla, ulična rasvjeta, sve se pogasilo. Građani Čakovca i zapadnog Međimurja u panici su gledali kroz prozore, tražili svijeće. Nikome nije bilo jasno što se dogodilo. Nakon 18 minuta straha struja se vratila.

A onda objašnjenje koje je zvučalo kao šala. U veliku trafostanicu u Čakovcu ušuljala se kuna zlatica. Najvjerojatnije joj je bilo hladno, pa je ušla kako bi se zagrijala. Životinja je izazvala kratki spoj i više od 50.000 stanovnika ostavila u mrklome mraku. Kraj radnika koji je ušao u postrojenje, ne bi li vratio struju, protrčala je živa i zdrava životinjica. Bila je preplašena te se izgubila u mraku. Radnici iz postrojenja rekli su kako su već znale ulaziti, ali bi ih struja uvijek spržila. Ova nestašnica se, nasreću, za dlaku izvukla.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • vidum 28.01.2012.

    Ostaviće kuna u mraku ne pola Međimurja nego čitavu Hrvatsku, kad je euro 7,58!

  • feba 28.01.2012.

    CROAT"25---lijepo ti piše 50.000 ljudi

  • drug Tito_1 27.01.2012.

    jedna kuna i ovoliko štete........

Komentiraj...
Vidi sve komentare