To je to što me zanima!

Zapalila se jedrilica, posada se spasila bijegom na gumenjak

Jedrilica marke Bavaria duga 14 metara na kojoj su bila četiri Nizozemca (47, 21, 39 i 47 godina) zapalila se u petak oko u Rivanjskom kanalu. Nitko nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

Jedrilica Marina Hramina 2 duga 14 metara na kojoj su bila četiri Nizozemca (47, 21, 39 i 47 godina) zapalila se u petak oko 1 sat ujutro kod srednjeg otočića od Tri sestrice u Rivanjskom kanalu. Požar je krenuo iz kormilarnice. Nizozemci su se spustili u svoj gumenjak, a zatim u drvenu barku u kojoj je kasnije prolazio muškarac (64) iz Zadra. On je na barku ukrcao Nizozemce i dojavio vijest o požaru.

 Policija je došla brodom Donat oko dva sata. Jedrilica je potonula oko pet sati ujutro na dubinu od oko pet metara, a brodolomce, koji nisu ozlijeđeni, su prevezli u Zadar.   

Zbog manjih tragova nastalih od istjecanja dizela, na mjesto potonuća upućena je eko brodica tvrtke Ciklon koja će postaviti brane ako bude opasnosti od onečišćenja mora, kažu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Lučka kapetanija Zadar kaznila je zapovjednika jahte V.S. (47)  novčanim iznosom od 5.000 kuna zbog pomorskog prekršaja nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare