To je to što me zanima!

Zapaljena skulptura umjetnika Ivana Kožarića u centru Rijeke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Negdje oko 22 sata zapalio se stog sijena koji je na riječki Korzo postavio Ivan Kožarić kao simbolički početak kulturnih događaja u Europskoj prijestolnici kulture
Vidi originalni članak

Riječki vatrogasci rekli su nam kako su dojavu o požaru dobili oko 22 sata, te su brzo izašli na teren i krenuli gasiti požar. Javila nam se i čitateljica koja je svemu svjedočila. 

- Šetala sam Korzom i vidjela dva mladića kako se motaju oko instalacije netom nakon što je planula. Smijuljili su se, i rekli 'vidi kako gori'. Kada se vatra proširila, a ljudi krenuli okupljat, oni su nestali. Vatrogasci su brzo stigli i krenuli gasiti požar - govori nam čitateljica koja je snimila fotografije i video.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Negdje oko 22 sata zapalio se stog stijena koji je na riječki korzo postavio poznati kipar Ivan Kožarić iz Petrinje, kao simbolički početak žetve kulturnih događaja u Europskoj prijestolnici kulture. To je, inače, ponovna izvedba Kožarićeve instalacije, prvi put postavljene u Dubrovniku ispred Kneževa dvora u okviru izložbe 'Otok' 1996. godine. U Rijeci se rad predstavlja kao prva u nizu umjetničkih intervencija u javnom prostoru u sklopu projekta 'Izvrnuti džep', unutar kojeg umjetnici i kustosi preobražavaju i personaliziraju urbane lokalitete, integrirajući umjetnost u rutinu svakodnevice, s naglaskom na pitanjima gostoprimstva i tolerancije. Kožarić je i autor poznate kugle od bronce s pozlaćenim listićima nazvane 'Prizemljeno sunce', koja od 1994. boravi u Bogovićevoj ulici u centru Zagreba. 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • ante_maja 12.01.2020.

    Tako treba i petokraku kad stave

  • 12.01.2020.

    pa i vatra je umijetnost

  • mat mat 12.01.2020.

    danasnji ( umjetnici ) su bolest drustva

Komentiraj...
Vidi sve komentare