To je to što me zanima!

Zapela u Londonu: 'Karta za let koji je dogovorila Vlada koštala je 4600 kuna. Pa to je suludo!'

Jelena Šimpraga smatra kako nije korektno od Croatie Airlines da je za let naplatio nekoliko puta veću cijenu nego drugi avioprijevoznici. U Croatia Airlinesu kažu kako je cijena koju su nudili tržišna
Vidi originalni članak

Jelena Šimpraga u London je, kaže, stigla 20. prosinca u posjet sestri. Istog dana premijer Andrej Plenković oglasio se na Twitteru: 

"S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja Covida-19 u Ujedinjenoj Kraljevini, Hrvatska će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Ujedinjene Kraljevine na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju
virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana." 

Potom je u utorak ministar prometa Oleg Butković rekao kako će zabrana letova za Hrvatsku trajati do 31. prosinca.

-  Pratit ćemo situaciju s drugim europskim zemljama - ustvrdio je Butković. 

Na internetskoj stranici Vlade bila je obavijest da se organizira let kojim se hrvatski građani mogu iz V. Britanije vratiti u zemlju u organizaciji Croatia Airlinesa. Svi su morali imati negativan PCR test, a oni koji ga nisu imali idu u samoizolaciju. No karta iz Londona do Zagreba koštala je 4600 kuna. 

- To je suluda cijena, s obzirom da povratna karta kod drugih avioprijevoznika košta oko stotinjak eura - kaže nam Jelena koja je u V. Britaniji napravila PCR test, ali zbog velikih gužvi čeka na rezultat već tri dana.

Za Božić će ostati kod sestre i pokušati naći drugi način kako bi se vratila doma.  

- Sestra je zaglavila u Velikoj Britaniji nakon što je uvedena zabrana letenja. Vlada je u srijedu organizirala repatrijacijski let po cijeni od 4600 kuna! To je bila cijena samo s ručnom prtljagom! Nakon što je Vlada naprasno izazvala kaos i ostavila svoje državljane kao brodolomce u Velikoj Britaniji, sada im naplaćuju pet do šest puta više od normalne cijene komercijalnog leta da se ljudi vrate doma - ogorčena je Marija Šimpraga, Jelenina sestra. 

VIDEO: LET ORGANIZIRALA VLADA U Zagreb se posebnim avionom vratilo 119 Hrvata iz Britanije: 'Konačno ću vidjeti svog sina'

Smatra kako nije korektno od Croatia Airlinesa da za let naplati pet - šest puta veću cijenu nego drugi avioprijevoznici. Tražili smo komentar Croatije Airlines na ovaj slučaj.

- Jučerašnjim letom iz Londona Heathrow u Zagreb je stiglo 119 putnika, a putnicima su ponuđene uobičajene tržišne cijene karata - kratko su komentirali u Croatia Airlinesu.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • 33beg33 25.12.2020.

    pa zasto nisi isla drugim avioprijevoznikom,mi poreznici obveznici sad ih sanirali,ali smo pogriješili sto nismo za vas tražili besplatne letove,ma jadničeki nasi kako će te to platiti,nemoj te dolaziti,najbolje rjesenje

  • Selo_malo 25.12.2020.

    Suza suzu stiže...Od smijeha!

  • HVAC 25.12.2020.

    Cijela europa može letjeti za 30 eura. Hrvati mogu letjeti za SAMO 200 eura propelercem ili 600 eura jet-om. Bilo bi jeftinije da vlada sklopi ugovor sa Ryanair-m, nego što plaća prazne avione da lete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare