News

Komentari 77

U Zagreb se posebnim avionom vratilo 119 Hrvata iz Britanije: 'Konačno ću vidjeti svog sina'

U Zagreb se posebnim avionom vratilo 119 Hrvata iz Britanije: 'Konačno ću vidjeti svog sina'

U Zagreb je oko 20 sati sletjelo 119 Hrvata koji su nakon zatvaranja Ujedinjenog Kraljevstva zbog novog soja korona virusa ostali "zarobljeni" u zemlji. Morali su imati PCR test ili idu u samoizolaciju

Više od 40 zemalja privremeno je zatvorilo granice za robu i putnike iz Ujedinjenog Kraljevstva ukinuvši letove iz te zemlje zbog brzog širenja novog soja korona virusa. 

Zbog toga je Vlada u suradnji s Croatia Airlinesom uvela posebnu liniju koja je u srijedu oko 20 sati sletjela u zagrebačku zračnu luku Dr. Franjo Tuđman i prevezla 119 Hrvata iz Ujedinjenog Kraljevstva.

POGLEDAJTE VIDEO UŽIVO: Svi su sretni, do jučer nisu znali hoće li doma za blagdane

U Britaniji je zadnjih dana nastao kaos zbog pojave novog soja virusa. Svi putnici koji su došli u Zagreb do jučer praktički nisu mogli znati hoće li se moći vratiti u Hrvatsku za blagdane. Da bi ušli u Hrvatsku morali su imati negativan PCR test, a ako ga nemaju moraju se izolirati do obavljanja testa. Većina putnika ove posebne linije imala je negativan PCR test.

Razgovarali smo s članovima obitelji u zračnoj luci, svi su bili uzbuđeni. Michael koji radi u Walesu do jučer nije znao hoće li moći kući za Božić sinu kojeg nije vidio četri mjeseca. Kaže i kako je Walesu 'Božić otkazan' zbog novih mjera koje su stupile na snagu zbog širenja novog soja virusa i kaže kako se najviše veseli što će konačno vidjeti sina.

Do kraja godine ostaju ukinute sve zrakoplovne linije za Veliku Britaniju, saznajemo iz Croatia Airlinesa no, kako kažu, spremni su za suradnju s Vladom ako bude potrebno uvoditi izvanredne letove.

Najčitaniji članci