To je to što me zanima!

Zapeo u snijegu: Tri dana igrao Angry Birds i jeo sušeno meso

David Heatherly zapeo je na snijegom zametenoj planinskoj cesti. Sa sobom je imao samo vodu i sušenu govedinu, a nakon tri dana se uspio dokopati spasa...
Vidi originalni članak

Amerikanac David Heatherly tri dana je bio zaglavljen na planinskoj cesti u Montani, no uspio je preživjeti jedući sušenu govedinu i igrajući igricu Angry Birds na svojem mobitelu, piše Daily Mail. Automobilom se u nedjelju vraćao s izleta kroz šumu Lewis i Clark kada je zapeo u snijegu. Ubrzo je shvatio da na mobitelu nema signala te da u skoro vrijeme nitko neće prolaziti zametenom cestom. Pregledao je torbu i u njoj našao malo sušene govedine, malo vode i kavu. 

- Čuo sam priče kako su ljudi preživljavali s malo hrane. Odlučio sam da ću i ja tako napraviti - ispričao je. 

Napravio je plan i raspored. Svakih sat vremena odspavao bi 45 minuta, a alarm na mobitelu bi ga budio kako bi na 15 minuta uključio grijanje. Zatim bi 15-ak minuta igrao igricu Angry Birds kako bi ''ostao pri sebi''. Priznao je da se u jednom trenutku počeo toliko bojati da je vlastoručno napisao oporuku. Nakon tri dana, vrijeme se smirilo i David se odlučio pokrenuti. 

- Bog mi je rekao da dignem guzicu i pokrenem se. Nisam ni razmišljao, znao sam da mogu krenuti - rekao je. 

Nakon 10 kilometara došao je do brane na kojoj je bio jedan radnik. Dao mu je tanjur tople juhe. U međuvremenu, potraga za njime je bila u tijeku. Spasioci iz četiri okruga su taman htjeli dići helikopter koji bi pomogao u potrazi kada su čuli da se David pojavio. 

Kasnije je saznao da je cesta na kojoj je zapeo zimi zatvorena i tek nedavno je ponovno puštena u promet.

- Kad god idete u planine morate bit spremni na sve moguće vremenske uvjete - poručili su spasioci.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • prudy 20.03.2012.

    čovik se sam izgubija i sam se naša-najjači je!

  • Defiant 17.03.2012.

    Ta amerika mi je smjesna drzava, toliko se hvale a na toliko puno mjesta nemaju signala za mobitel, mislim smjesno.Isto ko u Istri kada su ljecnici otisli kuci i ostavili br telefona.Sta ako neko nema mobitel, sta ako je neko invalid i nemoze se popet da vidi broj, sta ako je neko sljep?ljudska glupoca je nemjerljiva.A i ovaj je mogao otic na net i vidjet kuda ide ako mu je vec 1. put da tuda ide, 5 min posla, a moze ti spasit zivot.

  • axlica 17.03.2012.

    kak mu je mobitel radio tak dugo :O ja bi da moj tak može :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare