To je to što me zanima!

Zaplijenili eksploziv, oružje i opremu za uzgoj marihuane

Zagrebačka policija muškarca (48) sumnjiči da je unajmio kuću u vlasništvu 71-godišnjaka i uz njegovo znanje u kući uzgajao marihuanu koju je zatim prodavao
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija je tijekom istrage na dvojicom muškaraca, 48-godišnjakom i 71-godišnjakom iz Zagreba, zaplijenila veću količinu oružja, eksploziva i droge

29 kilograma eksploziva, dva kalašnjikova, ručne bombe...

Policajci su zaplijenili gotovo 29 kilograma eksploziva, dvije automatske puške kalašnjikov s 12 spremnika, automatsku pušku schmeiserr sa šest spremnika, šest ručnih bombi, tri detonirajuća štafina dužine po 100 metara, 478 komada raznog streljiva te signalni pištolj. 

Profesionalna oprema za uzgoj marihuane

Zaplijenili su i opremu za uzgoj marihuane - 19 lampi sa sjenilima, 15 transformatora, sustav za zagrijavanje s tri grijalice i klimom te sustav za navodnjavanje. 

U pretrazi kuće pronađeno je i gotovo tri kilograma marihuane, dvije digitalne vage i 23 krivotvorena pečata s oznakama različitih općinskih sudova. Među zaplijenjenim predmetima je bio i papir A4 formata s otisnutim hrvatskim grbom te 22 bjanko izvadaka iz zemljišnih knjiga. 

Obojica od ranije poznati policiji

Vjeruju da je Zagrepčanin (48) još početkom 2012. godine unajmio kuću na području Vrapča, u vlasništvu 71-godišnjaka, te ju opremio uređajima za unutarnje uzgajanje marihuane. Uz znanje vlasnika kuće se ilegalno priključio na kabel za struju, uzgajao je marihuanu te ju prodavao na ilegalnom tržištu Zagreba. 

Na temelju saznanja koje su imali policija je u ponedjeljak oko 13 sati upala u kuću te ih obojicu uhitila. Zatim su na temelju naloga Županijskog suda izvršili premetačinu. 

Muškarac (48) je prijavljen za proizvodnju i preprodaju droge, a 71-godišnjak za posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te zbog krivotvorenja. 

Obojica su od ranije evidentirani, a 48-godišnjak je i osuđivan za pretprodaju droge. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • dzubci23 06.02.2014.

    Rambo,Komandos,James Bond za njega su sitna prehlada, a što ima još.??????

  • radilova kosa 05.02.2014.

    Pretprodaju droge? Dali možda tebate lektora?

  • Prevaratska Republika 05.02.2014.

    "Na temelju saznanja koje su imali policija je u ponedjeljak oko 13 sati upala u kuću te ih obojicu uhitila." -Znači imali su mušterije od dobrog povjerenja koji su ih odkucali da ne na je**u za par grama, još ako su narkomani prodali su si dilera za koji gram dopa, na te načine lako dolazi policija do izvora, a poslije te narkomane možeš i ubit a policija neče mrdnut jel je to narkoman, tak se oni odnose na narkomanske cinkaroše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare