To je to što me zanima!

Započelo je brzo testiranje kod obiteljskih liječnika: 'Neki još uvijek nisu ni dobili testove...'

Obiteljski liječnici i ranije su testirali brzim antigenskim testovima, ali to je bilo tek povremeno testiranje, sporadični slučajevi. Ovo što se sada najavljuje je nalet i atak na naše ordinacije, rekla je Jadranka Karuza
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj danas započinje brzo antigensko testiranje na koronavirus u većem dijelu ordinacija primarne zdravstvene zaštite unatoč izraženom protivljenju dijela liječnika obiteljske medicine koji tvrde da nisu dobili naputke od resornog ministarstva i nemaju uvjeta za testiranje.

UŽIVO: SVE O KORONAVIRUSU Luetić: Svaki četvrti pacijent u splitskome KBC-u je zbog covida

- Obiteljski liječnici i ranije su testirali brzim antigenskim testovima, ali to je bilo tek povremeno testiranje, sporadični slučajevi. Ovo što se sada najavljuje je nalet i atak na naše ordinacije, rekla je Jadranka Karuza iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine za HTV-ovu emisiju Studio 4

- Službenu obavijest od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravstva zaprimili smo u petak. Nažalost, to nije prvi puta da tako važne odluke, koje zahtijevaju i infrastrukturno i kadrovsko preustrojavanje, primamo u petak, a one stupaju na snagu već u ponedjeljak. Također nije prvi puta da doznajemo za važne odluke od našeg Ministarstva zapravo iz medija - dodala je Karuza.

MJERE U GRČKOJ Grčka uvela obvezno cijepljenje za starije od 60 godina: Kazna od 100 eura za sve koji odbiju

Mnogi liječnici nisu ni dobili brze antigenske testove

Unatoč informaciji da je većina ordinacija spremna, napomenula je da nakon razgovora s liječnicima može reći da zapravo mnoge ordinacije još nisu dobile brze antigenske testove. Tako da građani u većini mjesta, kaže Karuza, neće moći obaviti brzi antigenski test. 

REZULTATI STUDIJE Izraelska znanstvenica: Broj antitijela nakon četvrte doze cjepiva je dobar, ali nedovoljan

Istaknula je da je za EU digitalnu COVID potvrdu i dalje potreban PCR test te naglasila da je veliki epidemiološki problem to što će se ljudi potencijalno zaraženi COVID-om, miješati u čekaonicama s onima koji imaju kronične tegobe, a često su starije životne dobi. 

ZNANSTVENIK IVAN ĐIKIĆ: 'Žalosno je što nakon 2 godine pandemije nismo uspostavili dostatnu mrežu za testiranje'

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Jozogļumac1 17.01.2022.

    Nemojte sada, morate se svi "cijepiti" kad je trebalo da pljujete Novaka, bili ste prvi. Ajmo sada i vi vakseri i antivakseri po svoju dozu.

  • RoyBean 17.01.2022.

    Još jedan dokaz da ljudska glupost nema granica. Stožer radi sve da se virus što više širi među ljudima.

  • nec.1996 17.01.2022.

    doslo je vrijeme da sada i one koji dodu u opcu biti ce zarazeni,blizi se kraj smak kako se ponasamo ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare