To je to što me zanima!

Zaposleni s lažnim diplomama sada su počeli dobivati otkaze

Ministarstvo uprave je svim sudovima uputilo dopis da provjere svjedodžbe i diplome. Provjere se provode putem obrazovnih institucija koje su isprave izdale...
Vidi originalni članak

Dvoje namještenika Županijskog suda u Zagrebu dobilo je prije dva tjedna izvanredni otkaz zbog nevjerodostojnih isprava. Pored toga službenici je prestala služba po sili zakona, a protiv službenika je u pripremi pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti.

- Zbog lažnih svjedodžbi otkaza je bilo i na Općinskom sudu u Sisku. Tijekom provjere utvrđeno je kako službenica i namještenik nemaju vjerodostojne svjedodžbe. Rješenjem predsjednice suda službenici je prestala služba po sili zakona, a namješteniku je sporazumno prestao radni odnos te su o utvrđenom obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Sisku radi pokretanja kaznenog postupka - rekli su nam u Ministarstvu uprave.

Provjerama je utvrđeno kako su u 27 sudova isprave o stupnju obrazovanja svih službenika i namještenika vjerodostojne, dok je 20 sudova, među kojima i Županijski sud u Zagrebu, obavijestilo ministarstvo kako su provjere u tijeku. Provjere vjerodostojnosti isprava o stupnju obrazovanja provode državna tijela u kojima su službenici i namještenici zaposleni. Provjere se provode putem obrazovnih institucija koje su isprave izdale, odnosno Ministarstva vanjskih poslova ako je riječ o ispravi izdanoj u inozemstvu.

Idi na 24sata

Komentari 157

  • max2017 25.10.2017.

    Mjesta koja drže do sebe ubosni imaju fakultetske referade uz autobusni..........Alibija radi daju se otkazi a onda se kad padne prašina na slučaj ponovno masovno zapošljavaju.....Političke funkcije naravski ne podliježu jer za to nema ni uvjeta ni limita..............zanimljivo u priči je to da su diplome fakulteta dobivali s preskokom tj bez ikakve srednje (osnovna...--fiju faks)...No zato domicilno redovno školovano stanovništvo masovno ide u Irsku itd......

  • OttoVonBiscmark_1 25.10.2017.

    a što je sa bosancima koji su čoporativno "diplomirali" u banja luci i mostaru?

  • Usora1 25.10.2017.

    znaci kreces od ustavnog suda pa nadole......

Komentiraj...
Vidi sve komentare