To je to što me zanima!

Zaposlenici Coninga okončali štrajk, isplatit će im sve plaće

Prema dogovoru, zaostale plaće isplatit će se radnicima u dvije rate. Radi se o iznosu od oko 6,5 milijuna kuna. Porez će se riješiti predstečajnom nagodbom
Vidi originalni članak

Nakon 96 dana radnici Coninga završili su štrajk, nakon što su se predstavnici štrajkačkog odbora, Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH) i Uprave te varaždinske građevinske tvrtke dogovorili isplatu zaostalih plaća radnika za prošlu i ovu godinu, javlja HRT.

Predsjednik SGH, Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu i za prva tri mjeseca ove godine. Prema dogovoru, zaostale plaće isplatit će se radnicima u dvije rate. Radi se o iznosu od oko 6,5 milijuna kuna. Porezi i davanja prema državi će se riješiti predstečajnom nagodbom. 

U štrajku je ostalo oko 25 zaposlenika. Od početka štrajka tu je tvrtku napustilo njih četrdesetak, tako da Coning u ovom trenutku ima oko 120 djelatnika. Štrajk je započeo 21. veljače, a u međuvremenu je počela i predstečajna nagodbe za tvrtku.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Rinna 28.05.2013.

    Dogovor s Ministarstvom vanjskih poslova???

  • večera 28.05.2013.

    fakat nemaju pojma. nije se linić nagodio. nagodilo se ministarstvo vanjskih poslova.

  • šiš 28.05.2013.

    Žao mi je ljudi koji rade bez plače ali i ovaj put se lisac izvukao. Sve bi on to memi odradio svaku lipicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare