To je to što me zanima!

Zaposlenik u ministarstvu ne može imati veću plaću nego vi? Ministar Malenica: 'Tako je'

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica večeras je u središnjem HTV-ovom Dnevniku komentirao izjednačavanje osnovice za državne dužnosnike i službenike, što će dužnosnicima donijeti rast plaća
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica komentirao je za Dnevnik HRT-a izjednačavanje osnovice za državne dužnosnike i službenike, što će dužnosnicima donijeti rast plaća, pri čemu je kritike odbacio kao populizam.

Istaknuo je da je sadašnji sustav plaća u državnim i javnim službama star gotovo 30 godina te da se pokazao neodrživim.

- Za ista radna mjesta službenici primaju različitu plaću - naveo je ministar.

POMUTNJA U HOLDINGU Zagrebački Holding: 'Nema to veze s novim sustavom, žalio se na neredoviti odvoz otpada...'

Rekao je i da postoje plaće u ministarstvima koje su veće od plaće ministra jer je osnovica za državne službenike rasla puno više i brže, dok se ona za dužnosnike čak i smanjivala 2012. godine. 

Na upit je li poanta da zaposlenik u ministarstvu ne može imati veću plaću nego on, rekao 'tako je'.

- Dogodilo se to da su u pojedinim tijelima državne uprave, odnosno državnim organizacijama poput ministarstava, državni službenici svojim plaćama i primanjima prestigli državne dužnosnike jer je njihova osnovica brže i više rasla - rekao je.

DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Ministar Ivan Malenica poručio: Fokus pravosudnog sustava mora biti na žrtvi, ne nasilniku!

Dodao je da je, kako bi se donio pravedan i kvalitetan zakon o plaćama, utemeljen na načelu "jednaka plaća za jednak rad", potrebno ujednačiti sve osnovice koje se isplaćuju iz državnog proračuna.

Upitan o eventualnim kritikama iz privatnog sektora, koji bi se mogli potužiti da im se uvodi porez na ekstraprofit dok si dužnosnici dižu plaće, Malenica je rekao da bi to bio populizam.

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Oksimoron_1 28.11.2022.

    Koje netočne informacije i  izjave ministra. Svi u državnoj upravi imaju  koeficijente. Dužnosnici  najveće koeficijente (ministar,pomoćnici,načelnici,voditelji...). Svi imaju jednaku osnovicu plaće. Plaće je osnovica pomnožena s koeficijentom.  Nema mogućnosti da s nižim koef. imaš veću plaću. Svi imaju dodatke; na staž, na titule dr., mag. i sl., neki na uvjete rada (inspektori-teren, prijetnje i sl.). Ministar Malenica iznosi netočne tvrdnje, ako je njegova izjava točno prenijeta.

  • Sstrujic87 27.11.2022.

    Tupko!!!

  • Roby1_1 27.11.2022.

    Zalosno ! Ima li u Hrvatskoj postenog politicara ? Svi lopovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare