To je to što me zanima!

Zapovjednik Sekačić: 'Zvončić' smo zadnji put našli u Klaićevoj, provjeravamo sve lokacije...

Istaknuo je da se ovdje radilo o raketnom sustavu Orkan koji u sebi ima 285 kazetnih bombica KB1 i nekakva istraživanja s kojima raspolažu, govore da desetak posto ne eksplodira na mjestu pada
Vidi originalni članak

Zlatko Sekačić, zapovjednik Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb, gostovao je u RTL-u Danas gdje je govorio o Zvončiću koji je u četvrtak eksplodirao u Zagrebu. Kako kaže, radi se o eksplozivnom sredstvu vojno-formacijske proizvodnje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jako je dobro napravljeno, funkcionalno i opasno. Korišteni su jako dobri materijali pa jako dugo vremena ostaje moguće za manipulaciju bilo kakve vrste - govori.

Upozorava da se takvo sredstvo može aktivirati bilo kakvim dodirom; diranjem, pomicanjem, premještanjem...

'I NAKON 28 GODINA PRIJETE...' Lazarević: 'Zvončići su opasne bombe i lako se aktiviraju, možda ih još ima po krovovima'

Istaknuo je da se ovdje radilo o raketnom sustavu Orkan koji u sebi ima 285 kazetnih bombica KB1 i nekakva istraživanja s kojima raspolažu, govore da desetak posto ne eksplodira na mjestu pada. To može biti krov, drvo, nekakav teren.

- Problem je s padovima na urbanim sredinama jer padnu na krovove, zavuku se u nepristupačna mjesta i zaklone se- navodi.

EKSPLOZIJA U ZAGREBU VIDEO Na istom mjestu gdje je ozlijeđen radnik gorjelo je i u napadu 'zvončićima' 1995.!

Procjene zalutalih bombi u Zagrebu, kaže, nemaju.

- Bilo kakva indicija je provjerena, ako je nešto pronađeno to smo uklonili, zadnji put našli u Klaićevoj 18.10.2013. godine, uništeno je na mjestu pronalaska- govori.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare