To je to što me zanima!

Pucao je na policajce: Predao se napadač iz Donje Kovačice

Nakon uhićenja B. Š. je u prostoriji kuće policajcima predao strojnicu ERO, jedan pištolj, više komada pripadajućih spremnika za streljivo i veću količinu streljiva
Vidi originalni članak

U subotu u 15.20 sati pritvorskom naredniku PU bjelovarsko-bilogorske predan je B. Š. (49) iz Donje Kovačice kod Grubišnog Polja, koji je nakon dolaska grubišnopoljske policije na intervenciju zbog nasilja u obitelji ispalio kratki rafal iz automatskog oružja na policajce. Nakon toga je ušao u obiteljsku kuću iz koje je, u namjeri da usmrti policajca iz istog oružja, ispalio dvanaest hitaca od kojih je šest pogodilo osobne automobile iza kojih je bio policajac. 

Policajci su telefonom stupili u kontakt s B. Š. koji se odlučio predati. Nakon uhićenja B. Š. je u prostoriji kuće policajcima predao strojnicu ERO, jedan pištolj, više komada pripadajućih spremnika za streljivo i veću količinu streljiva raznih kalibara.

Odvjetništvo je protiv njega podnijelo kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Pored tog slijedi mu i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu iz Bjelovara zbog kaznenog djela prijetnje upućenog članovima obitelji te prekršajna prijava zbog nasilja u obitelji. Na sreću tijekom intervencije, navode iz policije, nitko nije ozlijeđen.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Putschi 03.06.2013.

    Da je to ucinio negdje izvan Hrvatske vec bi davno bio pokojnik !

  • kurla 02.06.2013.

    taj mora da je radio u Grubišnom Polju ili Gakovu samo su tamo bile takve strojnice ali su neke nestale prije 2000 godine zato sam ja svoju pušku vidio kad sam dolazio u Gakovo i kad sam odlazio iz vojske mislim da je čovjeka naterala ekonomska situacija da to učini

  • MilanJovcic 02.06.2013.

    Evo još jednog sa dijagnozom PTSP-i,kod nas u R.H ima takovih osoba sa tom dijagnozom jako puno a svi posjeduju dozvole za držanje ili držanje i nošenje oružja.Nadalje u Policiji veliki broj radi OVL.SL.Osoba koje nose oružje sa istom dijagnozom.Pod hitno se treba napraviti revizija i pregledi onih koji boluju od navedene dijagnoze i svima oduzeti pravo na držanje i nošenje oružja kako bi se ovakve i sl.situacije izbjegle.

Komentiraj...
Vidi sve komentare