To je to što me zanima!

Zar mislite da lako odustajem? Nisam nikad prijetila ostavkom

Iako je premijer Andrej Plenković dao rok do 8. rujna da se doradi Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja, Povjerenstvo koje se time treba baviti nije već tjednima održalo nijednu sjednicu
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za N1 demantirala je informacije objavljene u medijima po kojima je prijetila ostavkom.

U izjavi za N1 ministrica demantira takve napise.

"Zar mislite da ja tako lako odustajem (smijeh)? Navedene situacije u kojima prijetim ostavkom jednostavno nisu istinite i ne namjeravam previše pozornosti pridavati takvim izmišljenim pričama. Moj zadatak je izvući obrazovanje iz ideoloških rovova i maksimalno ubrzati reformu i zato sam tu te očekujem podršku kako Vlade tako i svih onih kojima je stalo do budućnosti naše djece ", kazala je Divjak.

Prema pisanju Večernjeg lista, ministrica je prvi put namjeravala dati ostavku kada je smijenila Jasminku Buljan-Culej s pozicije šefice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pravilima za ocjenu na ispitima državne mature jer se nije pojavila na ključnom sastanku, a za vrijeme kojeg je bila na sastanku kod premijera Andreja Plenkovića.

Drugi put, navodi list, dogodilo se to kada je premijer Plenković objavio da će se provođenje strategije poboljšati u dogovoru s Dijanom Vican, a što je bila njegova jasna poruka da Vican ostaje na čelu povjerenstva.

Iako je premijer Andrej Plenković dao rok do 8. rujna da se doradi Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja, Povjerenstvo koje se time treba baviti nije već tjednima održalo nijednu sjednicu.

Članovi Povjerenstva za provođenje Strategije obrazovanja samostalno rade na svojim područjima, no novi zajednički sastank još nije zakazan.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Ray Barone 17.08.2017.

    Ministrice Divjak, samo naprijed, pokažite što znate i začepite usta svim protivnicima...

  • ina67 15.08.2017.

    Vjerujem da niste osoba koja odustaje samo tako, no jučer nismo čuli podršku Vama, a to nešto pokazuje, pa se može reći, možda malo neukusno , ali: Piši kući propalo je. No vidjeti ćemo.

  • žaba davi rodu 13.08.2017.

    Tko je u ovoj drzavi dao ostavku meni nije poznato

Komentiraj...
Vidi sve komentare