To je to što me zanima!

'Zaradili' kazne jer su lijepili plakate protiv Ive Josipovića

Iz stožera predsjednika Ive Josipovića su kazali kako smatraju da na izražavanje mišljenja, kao što je u ovom slučaju, nije bilo potrebno reagirati represijom
Vidi originalni članak

Splitska policija, tijekom ophodnje gradom u ponedjeljak, uhvatila je dva brata u dobi od 21 i 27 godina kako lijepe plakate na kojima su, prema njihovoj procjeni, bile naročito uvredljive poruke protiv predsjednika Ive Josipovića. Uhvatili su i 26-godišnjaka i pet godina stariju ženu koji su im pomagali u lijepljenju plakata. 

Na plakatima su fotografije predsjednika i aktivistice Vesne Teršelič iz udruge "Documenta", fotografija Josipovića u vojnoj odori bivše JNA, Josipović s četničkim vojvodom Vojislavom Šešeljem i slično. 

Aktivisti su dobili prekršajnu prijavu na temelju članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tri osobe odvedene su na Prekršajni sud u Splitu, a dvojica braće izjasnili su se da su obojica nezaposleni i da su plakatima izrazili svoj bunt. Svaki je kažnjen novčanom kaznom u protuvrijednosti od 100 eura te su im oduzeti plakati. 

Iz stožera Ive Josipovića su za Slobodnu Dalmaciju kazali kako smatraju da na izražavanje mišljenja, kao što je u ovom slučaju, nije bilo potrebno reagirati represijom.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • Spec 04.12.2014.

    Ima Ivo novca za plaćati stožer !

  • francetić 04.12.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Mirni1000 04.12.2014.

    Antipropaganda dokumentarni film www.youtube.com/watch?v=fo0XuzdoKJs&index=18&list=UU_Hc_xNhy5SXtAVYgGyGONw

Komentiraj...
Vidi sve komentare