To je to što me zanima!

Zarađuju na izbjeglicama: Lov na prevarante i lažne takstiste

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zabilježeni su slučajevi kada su vozači izbjeglicama naplaćivali vrtoglave cijene usluge prijevoza. Također, nekima za 50 eura daju 250 kn, iako to vrijedi 380 kn
Vidi originalni članak

Policija je potvrdila da je zabilježeno više slučajeva prijevare izbjeglica koji preko naše zemlje putuju dalje za Austriju, Njemačku, Švedsku...

Dnevnik.hr javlja kako je MUP potvrdio da se provode kriminalistička istraživanja na razini nadležnih policijskih uprava.

- Također od prvog dana policija je angažirala sve raspoložive snage radi suzbijanja mogućih prekršaja ili kaznenih djela povezanih s dolaskom imigranata u Hrvatsku pa tako i ilegalnog prijevoza i slično - kažu u MUP-u.

Zabilježeni su slučajevi kada su vozači izbjeglicama naplaćivali vrtoglave cijene usluge prijevoza , a među njima je i ilegalni taksist koji je obećao izbjeglicu odvesti do Beča za 7.000 eura (oko 53.000 kuna), međutim novac je uzeo, a čovjeka je ostavio na mađarskoj granici .

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice naivno vjeruju svima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu su i slučajevi kada je izbjeglicama za 50 eura davano 250 kuna, dok 50 eura zapravo vrijedi oko 380 kuna.

Kako bi se prevarantima koji zarađuju na nesreći izbjeglica stalo na kraj, angažirane su sve raspoložive snage, među kojima su i Kobre koje love ilegalne taksiste .








Idi na 24sata

Komentari 114

  • croaticum 22.09.2015.

    Evo sada pljujte i zgrazajte se, neka nam se svima trbuh okrene pored ovakvih lopina.

  • nikluk20 22.09.2015.

    to ti ovi u HDZ-u zovu tržište a ne prijevare...recimo tržište je bilo kad je bojanje tunela bilo 1000 puta skuplje po kvadratu....

  • wortexhole 22.09.2015.

    Neka im naplaćuju još i više kada je i više nego očito da su svi dobro namazani i podmazani od stane svoje braće koji su ih i poslali da rade ovakav nered. Žao mi je da ja nemam kamion. Ja bi svakom uzeo 500 € i istovario ih u nekom polju u nekoj pripizdini pa neka traže Dojčland onda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare