To je to što me zanima!

Zaražen je bračni par, a njihov zet se već liječi u Zagrebu

U KBC Osijek u ranim jutarnjim satima, točnije u 01.30 sati stigao je nalaz iz Zagreba koji je potvrdio da je bračni par iz Ernestinova pozitivan na korona virus...
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je pet novoozaraženih koronavirusom što znači da je ukupno zaraženo 37 osoba, objavio je u subotu ujutro Nacionalni stožer Civlne zaštite Republike Hrvatske.

Dvije su osobe iz Osijeka, po jedna iz Siska, Varaždina i Zagreba. Sve to su i dalje importirani slučajevi ili bliski kontakti od prije poznatih slučajeva. Situacija je zahtjevna, ali je kontroliramo i držimo u redu, poručili su iz Sožera. Istaknuli su i da je drugi blizanac, od dvojice zaraženih koronavirusom - negativan.

U KBC Osijek u ranim jutarnjim satima, točnije u 01.30 sati stigao je nalaz iz Zagreba koji je potvrdio da je bračni par iz Ernestinova pozitivan na korona virus. Riječ je o prve dvije osobe u istočnoj Hrvatskoj za koje postoji laboratorijski nalaz da su zaražene  s COVID-19, ali je vrlo bitno za reći da je riječ o osobama koje su bile u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom, koja je već hospitalizirana u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti „dr.Fran Mihaljević“.

– Bračni par se zbog blagih simptoma nalik prehladi javio  osječkom Zavodu za javno zdravstvo, a kako su potvrdili da je njihov zet jedan od zaraženih, koji je u izolaciji u Zagrebu, odmah su bili podvrgnuti testiranju i stavljeni u izolaciju u KBC Osijek. Tijekom noći potvrđeno je i da su pozitivni na virus. Oni trenutačno više nemaju niti temperaturu, a simptomi su jako blagi i osjećaju se dobro. O svim daljnjim postupanjima s njihovim kontaktima sada će svoje reći epidemiolozi, komentirao je doc.dr.sc. Željko Zubčić jutros za Glas Slavonije uoči sastanka Županijskog kriznog stožera.

 

Idi na 24sata

Komentari 169

  • kiarra 14.03.2020.

    Ako im je zet, i prenio virus na njih, gdje je tu onda njihova kćerka? Ona nije testirana? Ili su mu se punac i punica zamjerili pa je samo s njima bio u kontaktu znajući da ima koronu? :)

  • 14.03.2020.

    Znači istinu se govorilo na forumu prije 2-3 dana,da tamo ima zaraženih al se ne govori....tko zna koliko je takvih zataškano.

  • skipi 14.03.2020.

    Dođoh danas u Spar Osijek a ono palete nisu poslagane uzima se sve i svašta tako nije bilo ni 91 godine... ljudi moji što više reći.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare