To je to što me zanima!

Žarko je biciklom prešao put od 750 kilometara: 'Srce mi je veće nego vukovarski Vodotoranj'

Bivši pripadnik 4.gardijske brigade i Prometov vozač Žarko Jukić (35) biciklom je na put od Čavoglava do Vukovara krenuo u četvrtak. U Vukovar je stigao u utorak oko 10 sati
Vidi originalni članak

Osam godina sam bio vojnik u 4. gardijskoj brigadi. Kao pripadnik brigade, naučio sam kako je 'sve u glavi'. Nema odustajanja - rekao je Žarko Jukić (35) iz Čavoglava koji inače radi kao vozač splitskog javnog prijevoza Promet Split.

Na putu, s jednog kraja zemlje na drugi, prešao je čak 750 kilometara. Krenuo je u četvrtak iz rodnih Čavoglava, a u Vukovar je stigao u utorak oko 10 sati. Svaki dan je biciklirao oko 120 kilometara. Tvrdi da nije umoran.

Imao je, kako kaže, sreće na putu jer ga je pratila 'samo' hladnoća. 

- Nije bilo kiše ni snijega, samo je bilo hladno. Želim se posebno zahvaliti kumu Šimi Zuriću (45) koji me od prvog kilometra pratio u svom automobilu - rekao je Žarko. 

U Vukovaru se naklonio svim nevinim žrtvama Domovinskog rata, a večer je proveo u društvu vukovarskih branitelja. 

- Ništa mi nije bio problem. Moje srce je sada veće nego vukovarski Vodotoranj. Posjetio sam spomenik junaka Jean-Michel Nicoliera, Ovčaru, Memorijalno groblje te Vodotoranj - kaže Žarko. 

Žarko je podršku u ostvarivanju svog cilja imao i u supruzi Anđeli (26).

- Kad se dosjetio ideje, prvo što mi je palo na pamet je da će se razboliti, odnosno da će se vratiti s upalom pluća zbog hladnoće. Dug je to put, kaže Anđela. Naglašava kako nikad nije sumnjala u supruga i njegovu sposbnost jer se, kako kaže, on ne žali. 

- Jako sam ponosna na svog supruga, zaključila je Anđela. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • NikolaTesla 16.12.2020.

    Šta ti imaš sa Frenchijem, niti si ga poznavao , niti si se borio sa njim. Već si "bivši" vojnik sa samo toliko godina? I tu ću stat jer ono dalje što bi napisao.. ti se ne bi dopalo nimalo.

  • trabant_2 16.12.2020.

    bivsi pripadnik 4.gardijske a ima 35 godina?sa koliko je onda bio u ratu

  • ante-portas 16.12.2020.

    Bolje da je krumpir okopavao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare