To je to što me zanima!

'Zaštit ćemo djecu, žrtve zlostavljanja pedofila'

Benedikt XVI. se na Malti sastao sa žrtvama koje su seksualno zlostavljali svećenici. To je prvi susret pape i žrtava otkada je izbio skandal
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. sastao se u nedjelju na Malti sa skupinom žrtava svećeničkog seksualnog zlostavljanja. Obećao im je da će crkva učiniti sve što može kako bi kaznila svećenike zlostavljače i u budućnosti te zaštitila mladež.
Vatikan je objavio da je Papa izrazio 'sram i žaljenje' zbog boli koje su pretrpjele žrtve i njihove obitelji. Nakon toga se pomolio s njima tijekom susreta u veleposlanstvu Vatikana u Rabatu na Malti. To je prvi susret Benedikta XVI. sa žrtvama od izbijanja skandala koji od početka godine potresa Vatikan.
Žrtve i odvjetnici optužuju Benedikta XVI. da je, zajedno s crkvenim vrhom, sudjelovao u zataškavanjima zlostavljanja, dok je bio nadbiskup u Njemačkoj i kasnije kao čelni čovjek vatikanske Kongregacije za nauk vjere.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Zeljk0 18.04.2010.

    Što je Papa Ivan Pavao II napravio po tom pitanju? Ništa, a pedofili u crkvi su svakodneno sexualno zlostavljali jadnu dječicu....

  • histrica75 18.04.2010.

    Neka se papa ( namjerno malim slovom !!! ) sastane sa žrtvama pedofila-svečenika na koje su mu godinama upućivali dok ni je bio papa. Neka se njima izvine i objasni zašto je zataškivao. I još nešto, vidim da mašinerija ne spava i negativno ocjenjuje kritike na račun crkve. Kasno vam je, ulica bruji o tome, a crkve su prazne. To sve govori. Ja ne posjećujem više crkvu radi molitve, molim se i bez crkve.

  • jethro_tuller 18.04.2010.

    tko je sve ove silne minuse izdjelio??? molim komentar od te osobe i neka iznese svoje misljenje na ovu temu iako minusi dovoljno govore. jedno je branit crkvu ali u ovom slucaju se radi o nekom vjerskom fanatiku koji je ocito slijep i gluh na problem pedofilije u crkvenim redovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare