To je to što me zanima!

Zastupnici braniteljima: Ne prodavajte udjele u Fondu

Vrijednost udjela iznosi oko 600 kuna, a resorna ministrica Kosor odbacila je tvrdnje da bi se Fond mogao ugasiti kad uđemo u Europsku uniju
Vidi originalni članak

Nije vrijeme za prodaju udjela iz Fonda branitelja i ne prodajte ih ako ne morate, poručuju saborski zastupnici udjelničarima u Fondu branitelja kojih je 504.043. Branitelje koji udjele mogu prodavati nakon 12. travnja pozivaju da s tim pričekaju dok se burza ne stabilizira. Upozoravaju i na opasnost od likvidacije Fonda ako njegova imovina padne ispod 50 posto. U cilju zaštite od 'torbara' izmjenama Zakona o Fondu onemogućuje se da imovina Fonda bude predmet zaloga, ovrhe ili stečajne mase, a udjelima mogu raspolagati samo branitelji i članovi obitelji. Vrijednost udjela iznosi oko 600 kuna, a resorna ministrica Kosor odbacila je tvrdnje da bi se Fond mogao ugasiti kad uđemo u EU. Oporba je ponovno zatražila objavu Registra branitelja koji se, kažu, "čuva kao zmija noge". Vladajući odgovaraju da prvo treba objaviti registar agresora. Bilo je i drugih prijedloga.
-Zašto se ne bi objavio Registar pedofila, silovatelja i različitih zlostavljača, registar pijanih vozača ili boraca NOB-a - upitao je Borislav Matković. Replicirao mu je SDP-ov Nenad Stazić ističući da borci NOB-a ne bi imali ništa protiv objave, jer su ponosni na svoj ratni put. Usporedbu registra branitelja s registrima pedofila smatra uvredom za branitelje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • n-n-a 29.03.2008.

    ja imam dionice a moram ih prodati jer da me malo izvuku iz ove kriticne situacije a inace radim ali to je u mome normalnome zivotu mala mjesecna primanja!!! A ima takvih ljudi jos kao ja pa je moraju prodati ali oni lazni brantelji sa visokom mirovinom sigurno je nece prodati jer dobijaju mjesecno tri put vise od mene pa se nemaju oko cega brinuti mogu cekati koliko zele ili ih prodati da kupe sinu auto i kazu vidis kako se tvoj tata borio u ratu to jest pao je kada se vracao doma totalno pijan i normalno iz kafica a ne sa terena a danas ima sve invalid je ,visoku mirovinu ,povlastic, veliki broj dionica ,poslovni prostor sve zato sta moze dobro piti i vidite da alkohol daje puno toga

  • Goge61 29.03.2008.

    Ja sam svojima rekla ne prodavati jasno? A oni meni zašto? Zato jer ako smo mogli bez njih dosada možemo bez njih još koju godinu! Dionice INE i HT svakim danom lagano rastu. Stići će krajem godine još dvije firme, automatski to više nije 600 kn po udjelu primjer, nego duplo! Isplati se čekati i biti strpljiv! Zato zasučite rukava i radite dalje! Približava se ulazak u NATO, ulazak u EU koju ruku na srce ne podnosim iz dna duše, meni ne treba, ali dionice će rasti! Barem neka korist! I na kraju meni moji kažu dobro šefice, kako ti kažeš! Nadam se da se neće ništa izjaloviti!

  • DJEVICA 28.03.2008.

    Neće prodavati udjele onaj koji to nije prisiljen, ali onak koji školuje djecu i hrani obitelj će to morati a svoju mirovinu je zaista stekao samo od nje živi. Ne živi se od obečanja i dobrih savjeta. Treba pitati branitelje dali imaju dovoljno sredstava za život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare