To je to što me zanima!

Zastupnici odbili Deklaraciju o ništetnosti "zbog kampanje"

Dinko Burić (HDSSB) deklaraciju je nazvao odrazom slijepog poslušništva hrvatske vlade pred Bruxellesom. Josip Leko (SDP) kazao je kako je to "politička magla"
Vidi originalni članak

Deklaracija o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Hrvatske i Srbije nije u srijedu popodne dobila potporu saborskih klubova koji su isticali da je riječ o predizbornom potezu, javlja HRT. Josip Leko (SDP) kazao je kako su deklaracija i zakon o ništetnosti pravno-politička magla kojoj je jedini cilj sakriti neaktivnost i neodgovornost Vlade RH na zaštiti hrvatskih pravnih interesa. 

Goran Beus Richembergh upitao je zašto ova vlada tek uoči parlamentarnih izbora postavlja pitanje pravne zaštite hrvatskih branitelja. Dinko Burić (HDSSB) deklaraciju je nazvao odrazom slijepog poslušništva hrvatske vlade pred Bruxellesom.

Deklaraciju o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Republike Hrvatske i Republike Srbije sastavila je Vlada kao dopunu Zakona o ništetnosti akata bivše države i njenih sljednica. Zakon su prošlog tjedna kritizirali predsjednik Ivo Josipović i Državno odvjetništvo, a nije izglasovan zbog nedostatka kvoruma.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 15

  • kinezojapanac 13.10.2011.

    Molim vas da mi neko objasni i prevede tu rijeć NIŠTETNOST!!! Vapim za odgovorom jer prvi puta u životu čujem za takav jedan izraz koji nikako da svatim šta je to NI, a ŠTETNOST znam šta je. Stvarno samo ozbiljne savjete jer me spopada takva nelagoda i sram me u društvu pitati nekog gdje je do sada bila ta rijeć.

  • baja88 13.10.2011.

    Sve odluke koje donese sabor u zadnjih možda godinu dana i od kad su kukurikavci tražili vanredne izbore,za njih su pred izborni trikovi. Moj prijedlog bi bio onda da se sabor raspusti godinu dana prije izbora a saborski zastupnici pošalju na burzu rada sa naknadom od 1200 kn. valjda bi tako uspjeli izbjeći sve te pre izborne trikove..........

  • lolita 29 13.10.2011.

    Jos jedan predizborni trik kao i onaj sa braniteljima i ustavom!!! Racunaju oni na one zagrižene koji će reći eto HDZ hoće da zaštiti naše branitelje a SDP neće!!!! Strašno!! Sram ih bilo kad je uhićen Marić nitko niti riječi a čim je Šeks u pitanju odmah novi zakon!!! Pa EU će vam posrati taj zakon i vi to znate ali sve vi smišljeno radite i računate na glasove jadnika koji još žive u devedesetima!!! Pobijedili smo, dobili državu koji su veliki hrvati u 20god rasprodali i dosta više sa tom propagandom Srbija ovo i ono!!! Gledajmo u budućnost koja nam je crna a biće strašna ako ovu bandu lopovsku ne otjeramo u zatvore!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare