To je to što me zanima!

Zatočeni novinar iz Kobanija? 'Grad je pod kontrolom ISIL-a'

Jedino što vidim u Kobaniju su mudžahedini ISIL-a, a oni se sigurno ne povlače, govori zatočeni novinar John Cantlie u novom propagandnom videu ISIL-a
Vidi originalni članak

Militanti Islamske države objavili su novi video u kojem John Cantlie, navodno, izvještava iz Kobanija. Britanski talac tako u ovom videu, poput iskusnog tv reportera, izvještava o neumitnoj pobjedi IS-a u opkoljenom gradu.

Cantlie gledatelje uvjerava kako Islamska država drži veći dio Kobanija , a svoje tvrdnje militanti potkrepljuju snimkama razorenog grada iz zraka. Cantlie se javlja iz središta tzv. sigurne zone koja je, kako kaže, pod kontrolom terorističke skupine Islamska država. Novinar govori kako militanti kontroliraju istočni i južni dio grada.

- Zapadnjački mediji, koje ne možemo vidjeti u Kobaniju, izvještavaju da se militanti povlače, trpe iznimne gubitke - govori Cantlie te dalje nastavlja citirati izjave američkih dužnosnika.

- Jedino što vidim u Kobaniju su mudžahedini ISIL-a, a oni se sigurno ne povlače. U gradu nema medija nego je očito da informacije dobivaju od kurdskih dužnosnika i glasnogovornika Bijele kuće koji nemaju namjeru prenijeti istinu - dodaje Cantlie.

- Amerika želi Kobani pretvoriti u simbol otpora koalicijskih snaga protiv ISIL-a, ali znaju da i sa svim zračnim snagama to nije dovoljno da pobijede - objašnjava Cantlie.

Sigurnosne službe zapadnih zemalja provjeravaju sadržaj snimke, a zasad nema potvrde o autentičnosti , niti o tome gdje se točno nalazi zatočeni John Cantlie.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • alwise25 28.10.2014.

    Konačno će da razbije sve laži i iluzije proameričkih medija...

  • pčela 28.10.2014.

    EPP.(propaganda na djelu pod prisilom).

  • misko2k 28.10.2014.

    Naravno da je video osvanuo sa ovim sadržajem, inaće ode glava novinaru. Još najbolje da istinu napišu šta se dešava u Kobane-u, pa da demoraliziraju nove snage koje će doći da pomognu ISIL-u

Komentiraj...
Vidi sve komentare