Obavijesti

News

Komentari 10

Zatočeni novinar iz Kobanija? 'Grad je pod kontrolom ISIL-a'

Zatočeni novinar iz Kobanija? 'Grad je pod kontrolom ISIL-a'
3

Jedino što vidim u Kobaniju su mudžahedini ISIL-a, a oni se sigurno ne povlače, govori zatočeni novinar John Cantlie u novom propagandnom videu ISIL-a

VIDEO

Militanti Islamske države objavili su novi video u kojem John Cantlie, navodno, izvještava iz Kobanija. Britanski talac tako u ovom videu, poput iskusnog tv reportera, izvještava o neumitnoj pobjedi IS-a u opkoljenom gradu.

Cantlie gledatelje uvjerava kako Islamska država drži veći dio Kobanija , a svoje tvrdnje militanti potkrepljuju snimkama razorenog grada iz zraka. Cantlie se javlja iz središta tzv. sigurne zone koja je, kako kaže, pod kontrolom terorističke skupine Islamska država. Novinar govori kako militanti kontroliraju istočni i južni dio grada.

- Zapadnjački mediji, koje ne možemo vidjeti u Kobaniju, izvještavaju da se militanti povlače, trpe iznimne gubitke - govori Cantlie te dalje nastavlja citirati izjave američkih dužnosnika.

- Jedino što vidim u Kobaniju su mudžahedini ISIL-a, a oni se sigurno ne povlače. U gradu nema medija nego je očito da informacije dobivaju od kurdskih dužnosnika i glasnogovornika Bijele kuće koji nemaju namjeru prenijeti istinu - dodaje Cantlie.

- Amerika želi Kobani pretvoriti u simbol otpora koalicijskih snaga protiv ISIL-a, ali znaju da i sa svim zračnim snagama to nije dovoljno da pobijede - objašnjava Cantlie.

Sigurnosne službe zapadnih zemalja provjeravaju sadržaj snimke, a zasad nema potvrde o autentičnosti , niti o tome gdje se točno nalazi zatočeni John Cantlie.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...