To je to što me zanima!

Zatvorenici banjalučkog zatvora pokrenuli pobunu

Zatvorenici su u istom zatvoru prosvjedovali i u svibnju 2005. godine kada su se pobunili tražeći da se otkriju kriminalne radnje i zlostavljanja
Vidi originalni članak

U banjalučkom Kazneno-popravnom zavodu Tunjice od petka navečer traje pobuna zatvorenika koji su se zabarikadirali na prvom katu zatvorske zgrade. Kako je za Federalnu televiziju u telefonskom razgovoru rekao jedan od osuđenika, na pobunu su se odlučili zbog mita i korupcije u zatvoru, puštanja na slobodu osoba koje nisu stekle uvjete za izlazak, već tu slobodu plaćaju.
Za nepravilnosti, zatvorenici izravno optužuju Boška Đukića, pomoćnika ministra za izvršenje krivičnih sankcija. Nakon informacije o pobuni, u zatvor je došao i ministar pravosuđa Džerard Selman kako bi provjerio situaciju i obavio razgovore s predstavnicima osuđenika. Obećao je pomoći riješiti probleme, a u subotu će u zatvor, oko kojeg su cijelu noć bili policajci s dugim cijevima, doći i pravosudni inspektori.
Inače, osuđenici ističu kako će ustrajati u prosvjedima sve dok njihovi problemi ne budu riješeni.
Zatvorenici su u istom zatvoru prosvjedovali i u svibnju 2005. godine kada su se pobunili tražeći da se otkrije sve o kriminalnim radnjama i zlostavljanjima. I tada je bilo riječi o “plaćenim slobodama”. Tada je jedan od zatvorenika tvrdio kako mu je uprava zatvora uzela oko 240.000 kuna kako bi ga navodno oslobodili. Oslobođen naravno nije, niti mu je vraćen novac, a nakon toga prijetili su i njemu i njegovoj obitelji kako ne bi rekao kome je dao novac i zašto, piše Pincom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kakma 22.03.2008.

    Zar ima u Republici Srpskoj zatvora?

Komentiraj...
Vidi sve komentare