To je to što me zanima!

'Zatvorenici znaju sve o nama. Gdje živimo, koji auto vozimo... Incidenti se događaju svaki dan'

Koliko je opasna situacija što vam ti zatvorenici vide lice, znaju kako izgledate? Ha, to vam ne mogu opisati, oni sve znaju o nama, kako se zovemo, gdje živimo, koji auto vozimo, priča Željko Rajić...
Vidi originalni članak

Pravosudnim policajcima voda je došla grla, prijete štrajkom zbog preopterećenosti i potplaćenosti, javlja Dnevnik.hr.

Novinari Nove TV razgovarali su s Željkom Rajićem. On je sindikalni je povjerenik SPPH-a zatvora u Remetincu, a pravosudni je policajac od svoje 18. godine. Sad osigurava posjete zatvorenicima, njihova sprovođenja na sud. Najčešće je sam u pratnji jer nema dovoljno pravosudnih policajaca. Ovaj posao radi već 27 godina.

- Ja i zatvorenik idemo na sud. Da se meni nešto dogodi, on me mora spasiti, nema me tko drugi spasiti - kaže Rajić i dodaje da rade posao za trojicu  a početna plaća pravosudnog policajca ne doseže ni 5 tisuća kuna. 

NAJPOZNATIJI BJEGOVI Bjegovi iz hrvatskih zatvora: Skakali s prvog kata, bježali iz toaleta i kombija usred vožnje!

Incidenti se događaju svaki dan. 

- Od fizičkih sukoba do napada na pravosudne policajce, samoozljeđivanja, gutanja stranih predmeta... - kaže Rajić i opisuje to kao najstresniji posao na svijetu.

- Koliko je opasna situacija što vam ti zatvorenici vide lice, znaju kako izgledate? Ha, to vam ne mogu opisati, oni sve znaju o nama, kako se zovemo, gdje živimo, koji auto vozimo, 90 posto slučajeva da sve znaju o nama - prepričava.

NAŠLI JOJ TRI VRSTE DROGE Bivša pravosudna policajka uhićena je u Splitu zbog dilanja: Ugrizla policajca kod privođenja

I prijetnje u zatvoru su svakodnevne, kaže Rajić, koji se žali i na nedostatak i zastarjelost opreme.

- Sve svaljuju na nas, nikad nitko u Ministarstvu nije odgovoran ni za što. Evo, ja tu kao povjerenik predlažem već pet godina da se napravi zid oko zatvora. Vidite li zid? Nema ga, nema novca. Predlažem da stave mrežu na šetalištu da nema bjegova, ali nema ni dandanas mreže na šetalištu", napominje.

U petak će prosvjedovati pod prozorom ministra pravosuđa. Bez dogovora s njim od štrajka neće odustati. Radit će i u štrajku, objašnjava Željko, ali neće obavljati posao za trojicu, piše Dnevnik.hr

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Privatnik 26.05.2023.

    Ne bi mi bilo čudno da uskoro ugledamo zaposlene pripadnike nacionalnosti a za koje koje već vizualno možemo znati da nisu ih Hrvatske. Vidimo da ih se sve više i ćešće zapošljava. Pro mi padaju na pamet dostavljači Volta, Bolta i sl. Ne treba nas začuditi ako uskoro ugledamo pravosudnog policajca sa turbanom na glavi ili malom jarmulka kapicom. A ako se radi o ženama u toj službi možda ugledamo pravosudnu policajku sa hidžabom ili pokrivenom niqabom. Nemam ništa protiv tih nacionalnosti niti njihovih običaja ali smatram da je nedopustivo da se svoj običaj i svjetonazor pokušava nametnuti u zemlji u kojoj si došljak ili gost. Razumno je jedino to da ih prakticiraju tamo gdje je to uobičajeno, u svojoj državi. Kada si gost, moraš se prilagoditi i ponašti prema pravilima domaćina. Ukoliko ti to ne odgovara, vratiš se doma. Dajem punu podršku našoj pravosudnoj policiji.

  • MoscaCP 26.05.2023.

    Političarima uistinu treba zabraniti dostup informacijama ovog karaktera da ne maltretiraju policajce! Svaki drugi političar nam je u zatvoru ili će kad tad biti u zatvoru.

  • fabercastell 26.05.2023.

    Dajte otkaz i na sezonu ljeto Jadran zima Alpe hebes budaletine nek zaposle ove iz Malezije

Komentiraj...
Vidi sve komentare