Obavijesti

News

Komentari 7

Bjegovi iz hrvatskih zatvora: Skakali s prvog kata, bježali iz toaleta i kombija usred vožnje!

Bjegovi iz hrvatskih zatvora: Skakali s prvog kata, bježali iz toaleta i kombija usred vožnje!
6

Bjegovi pritvorenika ili zatvorenika iz hrvatskih zatvora prilično su rijetki. Češće su situacije da bježe dok ih vode na ispitivanje ili na pregled u bolnicu. Na slobodi najčešće ostaju kratko...

VIDEO

Iz Ministarstva pravosuđa potvrdili su nam da su u utorak 18. travnja u jutarnjim satima zabilježili pokušaj bijega jednog istražnog zatvorenika iz Remetinca u Zagrebu. 

- Zatvorenik je svladan od strane službenika i vraćen u prostorije Zatvora u Zagrebu te mu je pružena medicinska skrb. Okolnosti navedenog događaja se utvrđuju - odgovorili su na naš upit iz Ministarstva pravosuđa i uprave te dodali da ove godine nisu zabilježili niti jedan bijeg iz Zatvora u Zagrebu.

Bjegovi pritvorenika ili zatvorenika iz hrvatskih zatvora u kojima "filmski" skaču kroz prozore ili preko zidova kao što je to pokušao srbijanski državljanin u Remetincu na sreću su prilično rijetki.

Nešto su češće situacije da se zatvorenici ili istražni zatvorenici daju u bijeg prije nego ih uopće dovedu u zatvor ili ih vode iz zatvora, primjerice na sud ili u zdravstvenu ustanovu.

Tako je početkom ožujka zagrebačka policija tragala za Srđanom Martinovićem (42), koji im je pobjegao na Rebru dok su ga policajci vodili na pregled nakon uhićenja.

Nakon četiri dana policajci su ga locirali u kafiću na Ksaverskoj cesti i uhitili te predali pritvorskom nadzorniku.

Prije uhićenja nazivao je medije govoreći da je nevin i da je progutao žilete planirajući bijeg iz zdravstvene ustanove. Trenutno je u istražnom zatvoru u Remetincu.

Početkom srpnja prošle godine pravosudnim policajcima skokom preko ograde Općinskog kaznenog suda u Zagrebu pobjegao je državljanin Srbije 33-godišnji Radivoje Saša V., koji je čekao izručenje Italiji.

Bio je uhićen 7. lipnja temeljem Europskog uhidbenog naloga, a tražio ga je sud u Trstu. Jutarnji list pisao je da je povezan s kolumbijskim Zaljevskim klanom tzv. Clan del Golfom.

Zagrebački sud odredio je ekstradicijski pritvor njemu i prijatelju Milanu M.

Mjesec dana ranije mladi zatvorenik preskočio je ogradu tijekom šetnje.

Nije daleko stigao jer su ga pravosudni policajci, koji su bili na straži, sustigli kod rijeke Drave i vratili u zatvor. 

Sredinom kolovoza 2021. tada 22-godišnji Šerif Hrustić pobjegao je policajcima koji su ga vodili na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo ispred zgrade Zagrepčanke na Savskoj cesti.

Uhitili su ga temeljem Europskog uhidbenog naloga Slovenije, koja ga je tražila zbog pljačke zlatarne. Nakon što ga marica dovezla te su ga policajci izvodili iz kombija, odgurnuo je policajca i počeo trčati s lisicama na rukama.

I njega je policija uhitila nakon četiri dana bijega na području Dugog Sela.

Početkom rujna 2020. Branimir Čaleta, nepravomoćno osuđen na 35 godina zatvora za teško ubojstvo trudne djevojke u Ukrajini, digao je na noge splitsku policiju bijegom iz kombija pravosudne policije dok su ga sa splitskog suda, gdje mu je trajalo ponovljeno suđenje, vodili u zatvor u Bilicama.

Za njim je tragalo stotinjak policajaca, a na slobodi se nije dugo zadržao. istoga dana u večernjim satima policija je dobila dojavu gdje bi se mogao nalaziti te ga uhitila u blizini Poljuda. 

U veljači 2020. iz šibenskog zatvora pobjegao je  Ante Vrkić, tada u dobi od 40 godina. Kao zatvorenik je bio zaposlen u zatvorskoj kuhinji te su ga prije bijega poslali da iznese kantu za smeće.

Služio je kaznu od četiri godine i četiri mjeseci zatvora zbog teške krađe.

U bijegu je proveo nešto više od dva tjedna nakon čega su ga policajci locirali i uhitili u Obrovcu. 

Mjesec dana ranije, u siječnju 2020., državljanin Srbije Ivan Đorđević pobjegao je pravosudnim policajcima iz KBC Sestara Milosrdnica.

Bio je u Remetincu u istražnom zatvoru, a u bolnicu su ga dovezli na liječenje. Bio je pod nadzorom pravosudnih policajaca, no zatražio je da ode na WC, otkuda je iskočio kroz prozor.

Uhvatili su ga nakon dva dana u hostelu na Borongajskoj cesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.