To je to što me zanima!

Pilot kanadera iz zraka vidio čovjeka kako potpaljuje požar

Zadarska policija na ispitivanje je privela muškarca (51) za kojeg se sumnja da je povezan s izazivanjem požara. Ne zna se je li riječ o piromanu kojeg je vidio pilot
Vidi originalni članak

U Zadarskoj županiji je u nedjelju između 14,15 i 14,35 buknulo čak 5 požara. Bilo je to odmah nakon što je krenula nevera, odnosno jaki vjetar koji u zrak diže ugostiteljske stolove i potapa brodice na vezu u zadarskim marinama. 

Pilot kanadera koji je tamo gasio požar javio je da je vidio čovjeka koji potpaljuje požar dok su vatrogasci gasili u njegovoj neposrednoj blizini. Vatrogasci su o svemu obavijestili policiju koja je odmah pokrenula istragu. 

Zadarska policija na ispitivanje je privela muškarca (51) za kojeg se sumnja da je povezan s izazivanjem požara. Ne zna se je li riječ o piromanu kojeg je vidio pilot

Gorjelo je još i u Selinama, Obrovcu, Nadinu i Privlaci. Kanaderi u početku nisu mogli letjeti zbog jakog vjetra. Naknadno je buknuo i požar u Zemuniku i svi vatrogasci Zadarske županije pozvani su da se odmah jave u svoje postrojbe.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje je izvijestila kako je vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo zahtjev za pomoć u gašenju požara kod Jasenova blizu autokampa. Na požarište su uputili dva kanadera.

Autocesta bila zatvorena zbog požara

Promet na dionici autoceste A1 između čvorova Skradin i Vrpolje je bio prekinut u oba smjera zbog požara koji je buknuo na tom području, izvijestio je HAK.  Vatrogascima jaki vjetar otežava gašenje. Zbog požara kraj Jasenova i Grebaštice zatvorena je državna cesta Drniš - Šibenik. Gase sve raspoložive vatrogasne snage na zemlji, a u pomoć je stiglo i zrakoplovstvo.

Zbog nevremena i jako gustog prometa vozilo se u koloni dionicom autoceste A1 od Bosiljeva prema Zagrebu.   

Idi na 24sata

Komentari 152

  • liliana 27.08.2012.

    To je zločin jednak terorizmu.Iz čista mira ugrožavati nevine ljude.Užas.

  • anaanaanaana 27.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • baky126 27.08.2012.

    evo netko blizu mene vec 5 dana podmecuje pozare na razlicitim lokacijama ne tolike udaljenosti. tome bolesniku treba istom mjerom vratit

Komentiraj...
Vidi sve komentare