To je to što me zanima!

Zatvorili liječnika koji je CIA-i pomogao pronaći bin Ladena

Američki ministar obrane Leon Panetta u siječnju je potvrdio da je liječnik Afridi pokupio uzorak DNK kako bi pomogao locirati bin Ladena, ubijenog u svibnju 2011.
Vidi originalni članak

Pakistanski liječnik, koji je pomogao CIA-i pronaći Osamu bin Ladena, osuđen je na 33 godine zatvora, javlja BBC

Shakil Afridi optužen je i proglašen krivim za izdaju zbog pokretanja lažnog programa cijepljenja kako bi prikupio informacije i pomogao locirati bin Ladena. Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je na njegovo puštanje zbog služenja američkim i pakistanskim interesima.

Osamu bin Ladena ubile su američke snage u svibnju 2011. godine u gradu Abbottabadu nakon čega su se zaoštrili odnosi između dvije zemlje jer su, kako piše BBC, pakistanske vlasti bile posramljene činjenicom da se bin Laden skrivao baš u Pakistanu. Ubrzo nakon njegove smrti, liječnik Afridi uhićen je zbog urote protiv Pakistana te kažnjen novčanom kaznom od 3.500 dolara. 

Američki ministar obrane Leon Panetta u siječnju je potvrdio da je liječnik Afridi pokupio uzorak DNK kako bi pomogao locirati bin Ladena. 

Afridi je početkom godine za televiziju CBS izjavio kako misli da Pakistan jako griješi proganjajući čovjeka koji je pomogao u sprečavanju terorizma. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dabar01 23.05.2012.

    Špije i drukeri su potrošna roba

  • vidum 23.05.2012.

    Nije mi jasno zašto su ga zatvorili? Što ga nisu odmah ubili?

  • unger 23.05.2012.

    koja izmišljotina. pa ameri su znali gdje se nalazi al im je on kao izlika trebao za trošenje love za ratovanje da njihova vojna industrija ima kaj radit

Komentiraj...
Vidi sve komentare