To je to što me zanima!

Zatvorili su bar pa led ‘iskrcali’ u zaštićenu fontanu iz 15. st.

Vandalizam: Tri dana led se topio u Onofrijevoj fontani iz 15. stoljeća, a ostaci leda su uklonjeni u ponedjeljak. Dubrovčani su zgroženi, podnesena je i prijava
Vidi originalni članak

Onofrio Ice Bar u petak je zaključio turističku sezonu, a prije nego što su zaključali vrata trebalo se riješiti stotina kilograma neiskorištenog leda.

A onda su se dosjetili i jednostavno ga bacili u obližnju Veliku Onofrijevu fontanu iz 15. stoljeća u srcu Dubrovnika. Tri dana su se ledene gromade polako otapale, a ostatke leda konačno su uklonili u ponedjeljak akcijom Društva prijatelja dubrovačkih starina i Grada.

- To je kulturni atak na Dubrovnik i tako se ne ponaša prema povijesnom nasljeđu. Osobno ću na sjednici Gradskog vijeća predložiti da se Ice Baru oduzme javna površina koju im je Grad ustupio. Konzervatori će utvrditi je li oštećen kamen fontane - rekao je dubrovački dogradonačelnik Željko Raguž. 
U Onofrio Ice Baru nisu se javljali na naše pozive, no u policiji su potvrdili da su zaprimili prijavu Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Ventusxs Ventus 18.11.2015.

    Za njihove opanke Dubrovnik je preveliki luksuz.

  • Eva B. 18.11.2015.

    Uhhhh bebate koji led

  • KANIBAL24h 18.11.2015.

    pretherivanje, led ko led

Komentiraj...
Vidi sve komentare