To je to što me zanima!

Kraj drame: Muškarac koji je prijetio predao se sam policiji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Muškarac se zatvorio u stan na 7. katu zgrade u Tijardovićevoj ulici u Splitu. Prijetio je da će i sebe i zgradu dići u zrak. Iza 15 sati se predao i odveli su ga specijalci
Vidi originalni članak

>>> Zadnja informacija 15,37

Antonela Lolić iz splitske policije je rekla da je muškarac prijetio samoubojstvom. Rekla je i da se nakon pregovora sam predao. U stanu mu je pružena liječnička pomoć no u policiji nisu htjeli otkriti o kakvim se ozljedama radi. Rekli su da je odveden na dodatne pretrage u splitsku bolnicu. 

Kad je muškarac izlazio u pratnji specijalaca iz zgrade, okupljeni su mu pljeskali i zviždali. Na potkoljenici je imao zavoj. 

>>> Zadnja informacija 15.30 sati

Specijalci su ušli u stan i nakon pola sata su se iz zgrade najprije povukli vatrogasci. Onda je u zgradu ušla Hitna i ubrzo nakon toga specijalci su muškarca izveli iz stana i odvezli su ga na pregled u splitsku bolnicu. 

U Tijardovićevoj ulici u splitskim Pujankama muškarac se oko podneva zabarikadirao u stan na 7. katu te prijeti da će i sebe i zgradu dignuti u zrak puštanjem plina. Navodno je cijeloj situaciji prethodila svađa s djevojkom no policija nije željela govoriti o tim navodima. Kako doznajemo, muškarac ima 34 godine.

Netom prije dolaska policije djevojka je istračala iz zgrade, a kako govore svjedoci, imala je masnicu na ruci. 

- Vidio sam malu kako je izjurila iz ulaza kao raketa. Primijetio sam da ima nešto ispod oka, izgledala je prestravljeno. Brzo je otrčala. Na sebi je imala majicu i  gaćice - kazao nam je jedan od susjeda, a drugi je dodao kako je djevojka otrčala u frizerski salon te je zamolila djelatnice da joj pozovu policiju. Nakon kraćeg razgovora djevojka je otišla s policijom.

Na terenu su vatrogasci, nekoliko policijskih vozila i barem 20-ak policajaca i specijalaca. Trenutno pregovaraju s muškarcem o predaji koji je izašao na prozor. Načelnik splitske policije Marko Serdarević otišao je do stana osobno pregovarati s muškarcem. Istovremeno, vatrogasci se pripremaju za slučaj eventualne eksplozije.

- Na ulazu broj 14 ima 72 stana. Iskreno nemam pojma kad se par doselio, nema tome dugo. Riječ je o malom stanu, garsonijeri - rekao nam je Ante Modrić, predstavnik stanara.

Evakuirani su stanari zgrade. Prije pola sata došli su i električari koji su isključili struju u cijeloj zgradi.

Oko zgrade se okupilo mnoštvo ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 225

  • bbbdado 22.09.2014.

    Nasiljem i agresijom neće ništa riješit

  • pewpewkv1s 22.09.2014.

    Drama Queen.

  • -istina živa- 22.09.2014.

    Čovik je izgubio kompas i napravio cirkus, psihički i emocionalno labilnijim osobama dešavaju se takve stvari. Ako je u pitanju kombinacija životnih neuspjeha na financijskom i emocionalnom planu i mnogi naizgled stabilni i razumni ljudi u nekom trenutku mogu "puknit". Ovim pametnjakovićima što bi odma mlatili letvom predlažem da analiziraju činjenice: unatoć izrečenim prijetnjama muškarac nije nikog ozlijedio pa i njegova djevojka je umakla bez povreda, nije bio naoružan, unatoč prijetnji nije izazvao požar ili eksploziju a po svemu sudeći nije pružio nikakav ili barem ne odlučniji otpor specijalcima pri hapšenju ako se čak nije i svojevoljno predao. Sve u svemu ipak je situacija završila prilično dobro a policija je reagirala profesionalno nastojeći zaštititi susjede ako stvari ipak kranu po zlu. Budimo zadovoljni što je sve ovako prošlo a kažnjavanje počinitelja prepustimo sudu koji će na miru odvagati motive i stanje uračunjivosti glavnog lika ove drame..

Komentiraj...
Vidi sve komentare