To je to što me zanima!

Zauzeli dva parkirna mjesta: 'Postoji kazna i za tu naviku!'

Vozač koji parkira na dva parkirna mjesta odlukom suda dužan je platiti cijenu za oba parkirna mjesta. Jedan takav slučaj poslao nam je čitatelj iz Rijeke...
Vidi originalni članak

Tko parkira na dva parkirališna mjesta i plaća za dva parkirališna mjesta. Županijski sud u Varaždinu u odluci  Gž 1592/13-2 od 13. prosinca 2013. godine iznio je stav: Ukoliko korisnik parkirališta nepravilno koristi usluge parkiranja na način da parkiranjem osobnog vozila unutar parkirnog prostora pod koncesijom tužitelja zauzima dva parkirna mjesta odnosno ometa parkiranje susjednom parkirnom mjestu, tada je dužan platiti cijenu za dva parkirna mjesta“, piše HAK.

To znači da vozač koji tako parkira odlukom suda dužan je platiti cijenu za oba parkirna mjesta.

Jedan takav slučaj poslao nam je čitatelj iz Rijeke. 

- Išao sam ujutro u grad obaviti nekoliko stvari i uputio se auto parkirati u podzemnoj garaži Zagrad - počinje priču naš čitatelj koji nam je u ponedjeljak poslao video.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bilo je tek oko 10 ujutro i mislio sam da ću sigurno naći mjesto. Začudilo me je kada sam vidio da na garaži piše da su sva mjesta već zauzeta jer garaža broji oko 300-tinjak mjesta - nastavlja čitatelj.

Auto je parkirao na obližnjem parkiralištu, ali odlučio se vratiti i provjeriti jesu li stvarno sva mjesta zauzeta.

- Zatekao sam redove auta parkiranih na dva mjesta. Razumijem da se radi o 'skupljim' automobilima, ali ovo je krajnje bezobrazno. Ako ih je već toliko strah da ih netko ne ogrebe ili udari, trebaju ih parkirati na nekom drugom mjestu - ljut je čitatelj.

VIDEO: ZAUZELI GARAŽU U RIJECI Auta parkirali na dva mjesta: 'Takve situacije su neizbježne'

Rijeka Plus d.o.o. upravlja javnim parkiralištima i garažom Zagrad B u Rijeci. Pitali smo ih za komentar situacije od ponedjeljka: 

-  Ovim vas putem želimo izvijestiti kako su korisnici parkirnih mjesta u garažnom objektu Zagrad B dužni svoja vozila parkirati unutar označenih parkirnih mjesta sukladno obilježenoj horizontalnoj signalizaciji.

- Napominjemo, ovakve situacije su rijetkost, ali nažalost prisutne su zbog neprimjerenog ponašanja pojedinih vozača te ovim putem upućujemo isprike svim korisnicima koji su se u navedeno vrijeme zatekli u garažnom objektu Zagrad B. - rekli su iz uprave.

 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Gilec 17.10.2019.

    Jedva čekam da komentiram. Vozač sam taxia u Zadru i često znam parkirati na parking na Branimiru i čekati vožnje. U danu provedem oko 2 sata na parkingu i mogu reci da.sve.i jedan mladji ili stariji gradjanin NAMJERNO udari svojim vratima u vrata auta do njega. Dakle parkiran sam i vidim i ako nekomu kažeš ide se tući i galami SAMO SAM GA MALO TAKA . Dakle SVI namjerno ruku u susjedni auto. U Njemačkoj to nikada nisam doživio. Dakle stoka ljubomorna samo da.imas čišći auto od njegovog.. KRKANI ZAOSTALI

  • Hiroo_Onoda 17.10.2019.

    Pa što odgovorit na to? Iscrtana parkirna mjesta su dovoljna za vozni park od prije 20 godina. Garaže u starijim novogradnjama nisu ništa bolje. Osim što su preniske (neke jedva 2 m u visinu) još dodatno su preuske, a i prekratke. Ne odobravam takvo parkiranje, ali niti ne osuđujem jer malo koji auto u gradu nema izbubetana vrata. I nije toliko problem u laku koliko je u savijenom limu. Kad netko uspije sakupiti novac za novi auto nije mu baš sve jedno hoće li ga netko već drugi dan izudarati sa vratima.

  • kužibaba 17.10.2019.

    A i ovaj besposlicar se nasao ic provjeravat, jao jao

Komentiraj...
Vidi sve komentare