To je to što me zanima!

Zauzimanje prijestolnice ISIL-a napreduje uz američku pomoć

Američki i turski general sastali su se kako bi isplanirali operacije u Siriji. Sirijski vojnici su se probili duboko u teritorij koji drži Islamska država, a cilj im je potpuno okružiti Al-Raqqu
Vidi originalni članak

Sirijski kurdski i arapski vojnici napreduju u vojnom pohodu prema Al-Raqqi, takozvanoj prijestolnici ISIL-a, kako bi oslobodili taj grad. U međuvemenu, američki general Joseph Dunford i turski general Hulusi Akar su se sastali kako bi isplanirali buduće operacije u Siriji, prenosi RT.

- Koalicija i Turska će raditi zajedno na ovom dugoročnom planu okupiranja Raqqe. Moramo se držati zajedno - rekao je Dunford prije sastanka.

Vojnici su se probili duboko u teritorij koji drži Islamska država, a cilj im je potpuno okružiti Al-Raqqu dok se  vojne snage IS-a bore u bitci kod Mosula. Američki avioni su bombardirali strateške pozicije ISILa- u nedjelju, dok su se Sirijske Demokratske Snage (SDF) probijale i došle na 10km od grada Ein Iss, koji je nekih 55km sjeverno od Raqqe.

SDF su Amerikanci opskrbili s oružjem, protutenkovskim raketama i poslali specijalne snage koje sudjeluju u akciji, prenosi lokalni mediji. Kurdi su nazvali ovu vojnu operaciju "Bijes Eufrata".

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Blackstarxx 08.11.2016.

    Zauzimanje prijestolnice uz američku demokraciju ;))

  • Behemot 08.11.2016.

    Pa od početka Turska i Amerikanci nastoje okupirati Siriju. Zato su i osnovali ISIL.

  • zeljkopž 08.11.2016.

    Hm, baš zanimljiivo za gledat. Hoće li se ponovit Berlin pa nastat Istočna i Zapadna Raqqa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare