To je to što me zanima!

Završila je iscrpljujuća saga - Britanija izručila Abu Katadu

Po slijetanju u Jordan, Qatada odmah je odveden na sud na saslušanje optužbi koje mu se stavljaju na teret, nakon čega je prebačen u zatvor gdje će čekati suđenje
Vidi originalni članak

Nakon dugotrajne pravne borbe radikalni muslimanski klerik Abu Qatada, nekoć smatran "bin Ladenovim veleposlanikom u Europi", deportiran je jutros iz Velike Britanije i izručen je Jordanu gdje će mu se suditi za terorizam.

Informaciju je potvrdila i britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May. "Abu Qatada danas je izručen Jordanu gdje će mu biti suđeno za terorizam".

Abu Qatada je prvi put uhićen zbog navodnih terorističkih veza 2001. godine,a pravna borba za njegovim izručenjem i deportacijom Veliku Britaniju je koštalo više od 1,7 milijuna funti (2,5 milijuna $). Britanski dužnosnici napokon su odahnuli. Bili su to jako napeti i iscrpljujući tjedni, napisao je dopisnik BBC-a prenoseći izjave britanskih dužnosnika.

Deportacija je konačno usuglašena nakon što je potpisan sporazum između dvije zemlje da se dokazi "izvučeni" mučenjem  neće koristiti na suđenju protiv njega. Na letu u Jordan Abu Qatadu ( 53) pratilo je šest osoba iz Jordana - tri sigurnosna dužnosnika, psiholog, mrtvozornik i njegov jordanski odvjetnik, javlja BBC

Po slijetanju u Jordan, ovaj klerik odmah je odveden na sud na saslušanje optužbi koje mu se stavljaju na teret, nakon čega je prebačen u zatvor gdje će čekati početak suđenja.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 07.07.2013.

    Koju pm radis tu onda,kaj neznas eng. pa da si na tim novinama,nego tu prodajes gluposti!!!??

  • edomedo 07.07.2013.

    zar ti nisi u hrvatskoj jadan i ne bio?

  • LongliveUSAforever 07.07.2013.

    Pa ja zivim u Americi i nikad se ne bi vratio tamo gdje ti jadan zivis.

Komentiraj...
Vidi sve komentare