To je to što me zanima!

Završilo primirje: Ponovno su izbili žestoki sukobi u Alepu

U subotu su u sirijskom gradu Alepu, nedugo nakon završetka primirja koje je proglasila Rusija, izbili žestoki sukobi snaga sirijskog režima i pobunjenika, naveo je SOHR
Vidi originalni članak

U subotu su u sirijskom gradu Alepu, nedugo nakon završetka primirja koje je proglasila Rusija, izbili žestoki sukobi snaga sirijskog režima i pobunjenika, naveo je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Topnička vatra i žestoki sukobi su zabilježeni u nekoliko četvrti duž linije fronte u gradu podijeljenom od 2012. između područja koja drži režim predsjednika Bashara al-Assada na zapadu i četvrti koje kontroliraju pobunjenici na istoku, precizira SOHR .

Za sada SOHR nema podataka o žrtvama.

Nakon što je intenzivirala bombardiranja na pobunjenički dio Alepa nakon 22. rujna, zbog čega je optužena za  ratne zločine, Rusija, saveznica sirijskog režima je proglasila trodnevno humanitarno primirje koje je završilio u subotu u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu.  

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Nisan te tila 23.10.2016.

    Pa koliko ti pobunjenici imaju oruzja kad im jedna Rusija jos ne uspjeva stat na kraj... Zasto zemlje Europe podržavaju SAD...niko nije moćan da im proturijeci, ali ne moraju ni sudjelovati s njima?

  • 23.10.2016.

    Evo što veli Frankfurter Allgemeine Zeitung : (dvije točke, navodnici ) ''Njegov vanjskopolitički komentator Rainer Herman napisao je: “Sjedinjene Države više nemaju resurse koji bi im bili potrebni da ostvare uspjeh u Aleppu. Zato su odlučile “predati” taj grad i preorijentirati se na irački Mosul”. Njemački list ukazuje da su teroristi u Alepu koje podržava SAD navodno nedovoljno dobro naoružani da bi se nosili sa sirijskom vojskom i ruskim Zračno-kozmičkim snagama. I naglašava: od ishoda bitke za Alep ovisi budućnost cijele Sirije i zato će Moskva biti spremna za ustupke tek kada Assadov režim uspostavi kontrolu nad tim gradom. “Amerikanci računaju – procjenjuje Herman – da će im pobjeda nad Islamskom državom u Mosulu kompenzirati poraz od Rusije u Aleppu. Washington više u Siriji ne raspolaže mogućnostima koje bi mu jamčile uspješan ishod. Jer, čak i da SAD odluče dodatno naoružavaju teroriste – dostaviti to oružje u Aleppo više nije moguće”. Njemački list još ukazuje da Washington neće ići na nove sankcije protiv Rusije jer bi u tom slučaju morao posegnuti i za sankcijama protiv Saudijske Arabije zbog ratnih zločina koje je počinila u Jemenu. Herman na tekst zaključuje ocjenom: “Uvođenje zone zabranjene za letove na sjeveru Sirije također nije moguće jer bi obaranje (makar jednog) ruskog zrakoplova Moskva bi smatrala objavom rata”.

  • Molekula_1 23.10.2016.

    Do istrebljenja...očito nema druge...

Komentiraj...
Vidi sve komentare