To je to što me zanima!

'Završit ćemo sezonu po planu, s tri posto porasta dolazaka'

Istaknuo je i financijske pokazatelje, iznijevši da fiskalizacija pokazuje da je ostvareno oko 1,4 milijarde kuna više prometa nego u istom razdoblju lani u području pružanja usluga u smještaju i ugostiteljskih usluga
Vidi originalni članak

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u ponedjeljak da će ovogodišnja turistička sezona biti na razini plana, s oko 3 posto porasta turističkih dolazaka i 1 do 2 posto rasta u noćenjima.

Cappelli je u Marini Punat, čiji predstavnici će na konferenciji za novinare govoriti o najznačajnijim ulaganjima realiziranima u ovoj godini, novinarima iznio podatke da je od početka godine do sada ostvareno 4 posto više turističkih dolazaka te oko 1,5 do 2 posto više noćenja.

STIŽE RASTEREĆENJE? Cappeli: Vjerujemo u rješenje po pitanju PDV-a za ugostitelje

Istaknuo je i financijske pokazatelje, iznijevši da fiskalizacija pokazuje da je ostvareno oko 1,4 milijarde kuna više prometa nego u istom razdoblju lani u području pružanja usluga u smještaju i ugostiteljskih usluga.

- S obzirom na booking koji očekujemo u 9. i 10. mjesecu, a on je jako dobar u svim segmentima - i kad govorimo o nautici, o privatnom smještaju, naročito o hotelima, očekujemo da ćemo završiti godinu tako kako smo i planirali, a to je negdje 3 posto povećanje na razini godine u dolascima i 1 do 2 posto u noćenjima - izjavio je Cappelli.

SUSRET S KINESKIM KOLEGOM Cappeli: Ova je godina kulture i turizma Hrvatske i Kine...

Dodao je da će slično biti i u fiskalnom dijelu, odnosno očekuje se povećanje prometa od 2 do 3 posto. 

- Jedna teška sezona, kao što smo i predviđali, ali predviđali smo taj rast negdje oko tri posto, što će se na kraju godine ispostaviti da smo dobro planirali - ustvrdio je Cappelli. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • biberrr 02.09.2019.

    Kad govorimo o turističkoj sezoni na Jadranu(lipanj,srpanj,kolovoz,rujan) krah jadranskog turizma je više nego katastrofalan. Ostvarenih noćenja je 10tak % manje i to uz 10 do 20% niže cijene. Prosječna popunjenost privatnog smještaja se gotovo prepolovila u zadnje 2 godine,pala je sa oko 80 na mizernih 40 do 45 dana,profit se prepolovio. Capelli govori o ljetnoj turističkoj sezoni na Jadranu,pa nabacuje podatke iz zimskog perioda,rast u Zagrebu,Osijeku i slično,što nema nikakve veze sa ljetnom turističkom sezonom na Jadranu.

  • biberrr 27.08.2019.

    Treba ga pitati što kaže e-visitor koliko je na današnji dan stranih turista u Hrvatskoj u odnosu na lani? Ja bih rekao bar 10% manje,kolovoška rupa.Pa srpanjska rupa,pa lipanjska rupa,pa svibanjska rupa,još nas čeka rujanska rupa. Ministar Crna rupa se hvali brojem dolazaka,a što je sa noćenjima,što je sa prihodima ili sa profitom?

  • Prva Proleterska 27.08.2019.

    Cappeli , deder objasni kako ja prošle godine nisam mogao proći naveće Rivu na bicikli , a ove godine bez problema . Ta tvoja raćunica i matematika , izvućena iz tvoje pozadine , radi odbrane te iste i fotelje !

Komentiraj...
Vidi sve komentare