To je to što me zanima!

Zbog albinizma je bila slijepa, a danas je vrsna fotografkinja

Iako su roditeljima Amy Hildebrand (27) rekli da nikada neće voziti bicikl ili gledati filmove, u tinejdžerskim godinama, zahvaljujući operaciji, vid joj se popravio
Vidi originalni članak

Amy Hildebrand (27) iz Cincinnatija rodila se potpuno slijepa zbog albinizma, poremećaja zbog kojeg tijelo ne proizvodi pigment melanin koji daje boju kosi, očima i koži. Samo nekoliko sati nakon njezina rođenja liječnici su roditeljima rekli da ona nikada neće voziti bicikl, redovno pohađati školu ili gledati filmove s prijateljima. 

Ona je na kraju odbacila sva predviđanja i danas je vrsna umjetnica koja sa suprugom vodi i fotografski posao. Upoznali su se na faksu u tamnoj komori, piše ABC.

Naime, u tinejdžerskim godinama njezini roditelji odlučili su Amy poslati na operaciju zahvaljujući kojoj joj se vid drastično poboljšao. Nakon toga upisala je studij fotografije, a uskoro će dovršiti projekt koji je pokrenula 2009. godine, '1000 fotografija u 1000 dana'. 

- Rekli su mi da ću morati ići u školu za slijepe i učiti brajicu, ali još uvijek ju ne znam. Ja imam albinizam, ali također sam i majka i umjetnica. Albinizam je samo jedan dio mene, ne definira me, rekla je Amy. 

U fotografiju se zaljubila još u srednjoj školi. 

- Počela sam koristiti fotoaparat i na taj način ljudima sam pokazivala što točno vidim, objasnila je. 

Na svom blogu 'With Little Sound' do sada je objavila 930 fotografija. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • suzanne 05.04.2012.

    Kakvi lijecnici!Mojoj prijateljici je lijecnik u Sarajevu rekao da nikada nece roditi, ako rodi tramvaj , rodit ce i ona (rijeci jednog "cuvenog "sarajevskog ginekologa)ONA danas ima troje prekrasne djecice.

  • JAX 05.04.2012.

    bog joj je nešto oduzeo, ali i podario

  • be yourself 05.04.2012.

    Ajme primitivizma u Blanke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare