To je to što me zanima!

Zbog "golih" fotki: Pokazala je mišiće pa završila iza rešetaka

Shirin Nobahari su iranske vlasti optužile da je prekršila zakone pokazivajući tijelo na fotografijama na Instagramu. Shirin je poznata bodybuilderica...
Vidi originalni članak

Iranska bodybuilderica Shirin Nobahari ima preko 70.000 pratitelja na Instagramu. Zbog postavljanja "neprimjerenih" fotografija iranske vlasti su je odvele u zatvor. Rekli su da je uhićena zbog postavljanja golih slika. Shirin je jedna od dvije Iranke koje su se natjecale u međunarodnim natjecanjima, prenosi Daily Mail.

U Iranu termin "golotinja" obuhvaća pretjerano pokazivanje ženinog tijela, smatrajući neprikladnim pokazivanje gole kože iznad gležnjeva i ručnih zglobova. Također je neprimjereno nošenje uske odjeće koja otkiva figuru tijela.

Shirin je zbog toga optužena da je prekršila islamska pravila pokazivajući svoje mišiće na Instagramu. Određena joj je jamčevina od dva milijuna riala (oko 50 funti), ali nije imala novaca za platiti.

Policija još nije objavila službenu informaciju da je žena u zatvoru uistinu bodybuilderica Shirin Nobahari, ali su objavili da se radi o "jednoj ženi koja se bavi bodybuildingom koja je nedavno objavila gole slike na društvenim mrežama". Termin "gole" se može odnositi i samo na gole ruke i noge, koje po njihovim strogim pravilima također moraju biti pokriveni.

Iranke mogu sudjelovati na sportskim natjecanjima, ali moraju biti pravilno odjevene pa tako plivačice moraju imati potpuno zatvorena plivačka odijela, a atletičarke kostime dugih rukava.

2014, godine zabilježen je skandal kada je Ghoecheh Ghavani (25) uhićena jer je htjela pogledati odbojkašku utakmicu između Irana i Italije. Odveli su je u zatvor jer je ženama strogo zabranjeno odlaziti na sportska događanja.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Cipelcug 20.01.2017.

    Ovi stvarno nisu za zapadnu kulturu.

  • blade12 20.01.2017.

    Nije imala 50 funti a slika se sa s7 i iphonom ?

  • Havanaisback 20.01.2017.

    ovo je cisti propagandni i placeni tekst od strane tlacitelja sa zapada, gle cuda nije imala 50 funti da plati jamcevinu a ima telefon od minimalno pet mija, a vidim da je tekst preuzet od engleskih medija sto potvrđuje da je ovo klasicna obmana ljubitelja iranske nafte, neče proči bando, ŽIVO IRAN

Komentiraj...
Vidi sve komentare