To je to što me zanima!

'Zbog Junckera Britanci prijete da će izaći iz Europske unije'

Cameron je navodno rekao Merkel da bi izbor Junckera 'do te mjere destabilizirao njegovu vladu da bi referendum o izlasku iz EU-a u Velikoj Britaniji dobio zamah'
Vidi originalni članak

David Cameron, britanski premijer, zaprijetio je njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da će Velika Britanija izaći iz Europske unije ako Luksemburžanin Jean-Claude Juncker postane predsjednik Europske komisije, piše njemački Spiegel. Cameron je navodno Merkel to rekao u utorak na summitu u Bruxellesu.

Pučani, čiji je kandidat Junker, su podsjetimo, na prošlotjednim izborima za EU parlament, dobili najviše mjesta. 

- Osoba iz doba 80-ih ne može riješiti probleme idućih pet godina - navodno je rekao Cameron njemačkoj kancelarki. Navodno joj je rekao i da bi izbor Junckera 'u ovom trenutku do te mjere destabilizirao njegovu vladu da bi referendum o izlasku iz EU-a u Velikoj Britaniji dobio zamah'. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • PetarMuzinic 04.06.2014.

    e da kojom sricom svi oce izac iz EU,da se raspadne..

  • mmzg 01.06.2014.

    Britancima nije jasno koliko bi postali mali i beznacajni za sve Global Playere. Za koliko-toliki utjecaj na financijskom sektoru morali bi otvarati podruznice na EU tlu, no tada kao NE-clanica EU-a vise nebi imali pravo glasa, te nebi bilo njihovog kokodakanja kao danas. Ako se nadaju povlastenim ugovorima, onih tipa Svicarska/Norveska s EU-om, definitivno ih nece dobiti kao nagradu za napustanje EU. Mogli bi najprije poceti izracunavati koliko ce carina i sl. EU-uu morati placati.

  • ferguson562 01.06.2014.

    ja se slažem i molim da izađete odmah i izvučete i nas bolje biti vaša kolonija nego u europi

Komentiraj...
Vidi sve komentare