To je to što me zanima!

Zbog napada na snimatelja HTV-a priveli mladića (19)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Unatoč najavama navijača o 'čistki' Zagreba, noć je protekla mirno. Policija nije zabilježila nikakve veće izgrede, no većina klubova bila je prazna
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija za sada nije imala dojava o neredima ili sukobima u gradu, no zbog navodnih najava večerašnjeg obračuna navijača Dinama sa subkulturnim skupinama pojačala je ophodnje i obilazi mjesta na kojima se okupljaju mladi. Utakmica između Dinama i Šibenika prošla je mirno pa nije bilo privedenih osoba, a grupiranja po gradu nisu došla u fazu da bi podlegala kaznenim ili prekršajnim prijavama, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Na Trešnjevci je jedino napadnut Rudolf P. (21) koji je teško ozlijeđen prevezen u bolnicu Sestara milosrdnica. No još nije poznato ima li ovaj napad ikakve veze sa prijetnjama navijača. Vezano uz navodni mail kojim se poziva navijače da se večeras zbog nedavnog ubojstva mladića u zagrebačkom parku Ribnjaku fizički obračunaju s pripadnicima subkulturnih skupina u policiji su rekli da nisu zabilježeni nikakvi incidenti. No, kažu bit će spremni za intervenciju bude li potrebno, pojačane su patrole i obilaze se mjesta gdje se okupljaju mladi. Policija je potvrdila da je u subotu u službene prostorije doveden 19-godišnjak nad kojim se provodi obrada zbog oštećenja kamere HTV-a na Trgu bana Jelačića tijekom okupljanja Dinamovih navijača u petak. Mladić je na Uskrs odveden na Prekršajni sud zbog kršenja javnog reda i mira. Policija će protiv njega podnijeti i kaznenu prijavu.

DVA NAVIJAČA POLOŽILA RUŽE NA MJESTU FRANINE SMRTI
Na Trgu bana Jelačića u subotu je navečer trebalo biti okupljanje roditelja koji su htjeli poslati poruku mladima da prekinu nasilje. Ipak, poziv Grozdane Petih privukao je tek još dvije žene. Njih su tri dočekale navijače i nagovarale ih da skupa pođu u park Ribnjak i odaju počast ubijenom Frani Despiću (18). Tek dvojica Boysa su se odazavala pozivu majki i s ružama u rukama uputili se na Ribnjak. Položili su ruže na mjesto tučnjave u kojoj je poginuo Despić.
- Poručujemo svima da se tenzije smire, jer život je prevrijedan - rekla je tom prigodom Grozdana Petih. Šok je izazvao jedan od navijača koji je došao odati počast.
- Neće biti kraja ovome dok se mi ne osvetimo - rekao je maloljetni navijač i pokvario dojam da se napokon počinju smirivati napetosti. Nekoliko minuta kasnije drugi navijač je ispravio te riječi.
- Mi samo volimo Dinamo i nismo huligani. Ne zanima nas nikakva osveta - rekao je. Koliki je pritisak na pripadnicima navijačke skupine pokazala je reakcija trećeg maloljetnika koji je prijatelje čekao dok su polagali ruže u Ribnjaku.
- Znate koje ćemo probleme imati zbog ovoga - rekao im je nakon što su položili cvijeće. Dvije su majke, pak, imale poruku i za roditelje.
- Svaka čast roditeljima. Sada su pokazali koliko im je stalo do vlastite djece - ironično je rekla Grozdana Petih.
Policija je u noći na nedjleju bila na gotovo svim uglovima u centru grada. Klubovi, u kojima se okupljaju tzv. alternativci, zjaplili su prazni. Ispred svakog su bili parkirani policijski automobili. Jedini klub koji je bio popunjen kao i svake druge subote bio je Route 66, poznat kao okupljalište motorista i metalaca. Prijetnje tamo, izgleda, nisu nikoga prepale.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • vemi 23.03.2008.

    Mioamigo, ako nisu roditelji krivi, a ti mi reci tko je odgojio ove mamute koji okolo siju mržnju? I boli ih briga što njihova djeca rade!

  • xxxx 23.03.2008.

    Ratkajeva haha dobra ti ta...može biti svašta možda i jeste:))

  • Kakma 23.03.2008.

    Ovakva kamera kosta 30.000 Eura,neka plati i dalje razbija,pa da vidimo kome ce to dodijati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare