To je to što me zanima!

Zbog obiteljskog nasilja: Priveli su ratnog zločinca Oreškovića

Oreškovića je od 2000. do 2012. bio u zatvoru jer je proglašen krivim za organiziranje i odvođenje srpskih civila u Gospiću te za njihovu likvidaciju. Sada ga je supruga prijavila zbog dugogodišnjeg obiteljskog nasilja
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija potvrdila je kako je jedan muškarac prošlog četvrtka, 30. svibnja, priveden zbog obiteljskog nasilja te je predan pritvorskom nadzorniku.

Index piše da se radi o pravomoćno osuđenom ratnom zločincu Tihomiru Oreškoviću, kojeg je prijavila supruga.

Oreškovića su osudili za likvidaciju srpskih civila u Gospiću, a u zatvoru je završio 2000. godine. Oreškoviću su sudili skupa s Mirkom Norcem i Stjepanom Grandićem te su proglašeni krivim za organizaciju i odvođenje najmanje 50 civila iz njihovih stanova i podruma te njihovu likvidaciju.

Orešković je tada dobio 15 godina zatvora. Iz njega je izašao 2012. godine nakon što je zatražio uvjetni otpust ranije jer je odslužio više od dvije trećine kazne.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • suši i grej gus 11.11.2021.

    Tihomir Orešković je hrvatski vitez i heroj!!!

  • sarkastik76 04.06.2019.

    jedino on i Norac su imali posebna pravila u zatvoru(nisu nosili uniformu ka ostali zatvorenici i imali su šta su želili u Glini jer pazi k... oni su ratni zatvorenici! kukavice i jadnici koji su ubijali starce od 80 godina i zato dobili kazne koje su nagrade, pa norac se oženija i naspravija dicu za vrime služenja kazne, a meni prijatelj za 2l viskija dobije 10 miseci. žalosno

  • Plehan 04.06.2019.

    Kako bi Stazić rekao,pobjednici nisu 1945 god.odradili posao do kraja. Tako isto možemo reći i da mi nismo kao pobjednici odradili posao do kraja 1995.god.

Komentiraj...
Vidi sve komentare