To je to što me zanima!

Zbog posjedovanja i preprodaje oružja privedene su 4 osobe

Pronađeno je 12 poluatomatskih, automatskih i lovačkih pušaka, četiri pištolja te još četiri pištolja ručne izrade, više od 7000 komada puščanog i pištoljskog streljiva...
Vidi originalni članak

Zbog sumnje da su nezakonito nabavljali te preprodavali oružje i minsko-eksplozivna sredstva, osječko-baranjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad deset osoba, a četvoricu od njih je privela te će protiv njih po završetku istraživanja, koje provodi u suradnji s još nekoliko policijskih uprava, podnijeti kaznene i prekršajne prijave.

 Voditelj službe organiziranog kriminaliteta osječko-baranjske policije Renato Vince rekao je na konferenciji za novinare kako se istraga provodila od sredine srpnja, nad deset osumnjičenika s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije.

 Osumnjičeni su za ukupno deset kaznenih djela i tri prekršaja iz Zakona o oružju, pri čemu se osumnjičenika s područja Osječko-baranjske županije tereti za nabavljanje oružja s ciljem daljnje distribucije i preprodaje na području cijele Hrvatske, dok se ostale tereti za nezakonitu nabavu i posjedovanje oružja.

 Pretragom njihovih domova i vozila uz ostalo je pronađeno 12 poluatomatskih, automatskih i lovačkih pušaka, četiri pištolja te još četiri pištolja ručne izrade, više od 7000 komada puščanog i pištoljskog streljiva, jedan ručni bacač, sedam ručnih bombi, 12 tromblonskih mina,  jedna protupješadijska mina te razni dijelovi oružja, poput spremnika za pištolje i puške, prigušivača i vojnih noževa.
 Vince je napomenuo kako je oružje bilo namijenjeno prodaji građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, ali kako zasad policija nema saznanja da je pronađeno oružje iskorišteno u nekom drugom kaznenom djelu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • jozabroz 11.12.2016.

    ma dajte,,i drzali bute ljude u zatvoru prek bozica il nove godine?)))pa kak budu pucali na slavlju? sala na stranu,no nisam bas cuo da je itko u hr dobio kakvu ozbiljnu kaznu kad mu je pronadeno oruzje.ili tajite takve presude?ovdje se ocito radi o nekakvim nedoraslim osobama i npr zato bi ih zatvorio na jedno 5-7godina,,

  • jo2hn8ny 08.12.2016.

    Odite do Borovog Sela i okolnih sela, te ćete moći napuniti barem dva šlepera oružja svih mogućih kalibara s pripadajućim streljivom.

  • Kor - Jan - Dar 08.12.2016.

    " Reklama iz Alan Forda; "Oružje za ubijanje – psihopatima i teroristima poseban popust."

Komentiraj...
Vidi sve komentare