Obavijesti

News

Komentari 9

Zbog posjedovanja i preprodaje oružja privedene su 4 osobe

Pronađeno je 12 poluatomatskih, automatskih i lovačkih pušaka, četiri pištolja te još četiri pištolja ručne izrade, više od 7000 komada puščanog i pištoljskog streljiva...

VIDEO

Zbog sumnje da su nezakonito nabavljali te preprodavali oružje i minsko-eksplozivna sredstva, osječko-baranjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad deset osoba, a četvoricu od njih je privela te će protiv njih po završetku istraživanja, koje provodi u suradnji s još nekoliko policijskih uprava, podnijeti kaznene i prekršajne prijave.

 Voditelj službe organiziranog kriminaliteta osječko-baranjske policije Renato Vince rekao je na konferenciji za novinare kako se istraga provodila od sredine srpnja, nad deset osumnjičenika s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije.

 Osumnjičeni su za ukupno deset kaznenih djela i tri prekršaja iz Zakona o oružju, pri čemu se osumnjičenika s područja Osječko-baranjske županije tereti za nabavljanje oružja s ciljem daljnje distribucije i preprodaje na području cijele Hrvatske, dok se ostale tereti za nezakonitu nabavu i posjedovanje oružja.

 Pretragom njihovih domova i vozila uz ostalo je pronađeno 12 poluatomatskih, automatskih i lovačkih pušaka, četiri pištolja te još četiri pištolja ručne izrade, više od 7000 komada puščanog i pištoljskog streljiva, jedan ručni bacač, sedam ručnih bombi, 12 tromblonskih mina,  jedna protupješadijska mina te razni dijelovi oružja, poput spremnika za pištolje i puške, prigušivača i vojnih noževa.
 Vince je napomenuo kako je oružje bilo namijenjeno prodaji građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, ali kako zasad policija nema saznanja da je pronađeno oružje iskorišteno u nekom drugom kaznenom djelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.