To je to što me zanima!

Zbog pretakanja kiseline evakuirali su nekoliko kuća

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ivanec: Zbog opasnosti od isparavanja kiseline, vatrogasci su evakuirali nekoliko obitelji. Kiselinu su morali pretočiti da bi podigli prevrnutu cisternu
Vidi originalni članak

Vatrogasci su u subotu oko 13 sati dovršavali pretakanje kiseline iz cisterne koja se prevrnula u petak oko 17 sati u Selniku kraj Ivanca. U zoru su došli na mjesto nesreće i probudili stanare okolnih kuća. Savjetovali su im da na nekoliko sati napuste domove, dok traje pretakanje. Alkil-sulfonsku kiselinu morali su pretočiti da bi mogli podići cisternu, a pretakanje su odgodili za subotu jer je to sigurnije po danu. Cisternu je nakon pretakanja preuzeo vlasnik te će ju zbog oštećenja morati popraviti.
- Kiselina je nagrizajuća tvar, a kako prilikom postoji opasnost od isparavanja, bolje je da su građani što dalje od mjesta nesreće - rekao je Božidar Horvat, zamjenik zapovjednika JVP Varaždin. Objasnio je da kiselina služi za izradu šampona i deterdženta, a u cisterni je koncentrat koji je jako viskozan, gust kao med, pa je pretakanje trajalo više od 5 sati. Na teren je izašao i inspektor za zaštitu okoliša koji je potvrdio da opasnosti za okoliš više nema. Inspektor kaže da bi štetu bez problema sanirali i lokalizirali, da je iscurila kiselina. Nadležne službe potvrdile su da je iz cisterne iscurilo samo gorivo. Karmen Breški (36), kraj čije kuće se cisterna prevrnula, bila je u šoku vidjevši nesreću.
- Da se cisterna prevrnula samo metar prije i udarila u našu ogradu, posljedice bi bile puno gore - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Marlboro_red007 05.06.2010.

    bas dobro je proslo, a ja mislim da je tu i umor vozaca uzrokovao prevrtanje...

  • chicago boy 05.06.2010.

    dobro je i prošlo sta je moglo biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare