To je to što me zanima!

Zbog prijedloga zakona Vlade sveučilišni profesori u štrajku

Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilišnih radnika, kažu u 'Akademskoj solidarnosti'
Vidi originalni članak

Skupština Sindikata visokog obrazovanja i znanosti "Akademska solidarnost" je u utorak, 21. lipnja, istoga dana kad je Vlada uputila u saborsku proceduru prijedloge zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu, donijela odluku o pokretanju procedure za stupanje u štrajk akademskih radnika. 

Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilišnih radnika sukladno Zakonu o radu i ostalim pravnim propisima RH. Uz to će se organizirati i drugi oblici prosvjeda i otpora nametanju paketa zakonskih prijedloga, priopćila je na svojim internetskim stranicama Akademska solidarnost. 

Istaknuli su da će se u sljedećih nekoliko dana koordinirati aktivnosti članova Sindikata "Akademska solidarnost" u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru i Rijeci.

- Početkom sljedećeg tjedna obavijestit ćemo javnost o daljnjem tijeku štrajka - dodaju.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Car Mrgud 22.06.2011.

    Treba ih pozvat,kao nekad,u "pričuvni sastav"HVa,uvest radnu obavezu,pa da rade svoj posao (kojeg,jadni, imaju) u maskirnoj uniformi i pod punom ratnom spremom.Pa da vidiš...! A kaj bi tek sindikatima trebalo radit...!!!!

  • esladmin 22.06.2011.

    opet oni sa filozofskog fakulteta nesto seru,triba ukinit takve fakseve i onda nema strajka,problem rijesen

  • Tuga_i_Buga 22.06.2011.

    Gledam ove komentare napisane prije mojega i točno znam kako to da su si Hrvati na vlast stavili najprotuhrvatskiju partiju koja je ikad postojala. Pa ako vi ne shvaćate da nam je svima u interesu da naobrazba bude besplatna (i da bi to trebalo biti iznad dva-tri dana gladovanja i cvrljenja na nekoj plažici), onda nek vam bude kako ste zaslužili. U Europi će smetlara uvijek trebati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare