To je to što me zanima!

Zbog satelitskih snimki bolnica u Wuhanu tvrde da se korona širila u kolovozu prošle godine

Studija otkriva da se broj automobila na parkingu pet wuhanskih bolnica u ljeto i jesen dramatično povećao u odnosu na godinu dana ranije, te su se puno više pretraživali pojmovi koji se tiču simptoma virusa
Vidi originalni članak

Korona virus se, prema najnovijem istraživanju Harvard Medical Schoola, najvjerojatnije počeo širiti u Kini več u kolovozu 2019. godine, a do tog saznanja su došli na osnovu satelitskih snimki bolnica u Wuhanu i podataka pretraživanja. U istraživanju su se koristile satelitske snimke visoke rezolucije snimljene na parkingu bolnica u Wuhanu, gdje se virus službeno pojavio krajem 2019. godine, te podataka koji su se pretraživali, a koji su se odnosili na upite o simptomima virusa, koji su uključivali 'kašljanje' i 'proljev', javlja Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO Milijuni bez posla u Indiji zbog korona virusa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Studija otkriva da se broj automobila na parkingu pet wuhanskih bolnica u ljeto i jesen dramatično povećao u odnosu na godinu dana ranije, te su se puno više pretraživali pojmovi koji se tiču simptoma virusa, a koji su se pretraživali na tražilici Baidu, kineskoj inačici Googlea.

- Značajno povećan promet u bolnici i pretraživanje simptoma se ne može direktno povezati s početkom epidemije, ali je značajan dodatak prijašnjim istraživanjima koja govore da se korona virus pojavio puno prije prosinca 2019. godine - navodi se u istraživanju, te dodaju da ovi rezultati potvrđuju da se virus pojavio prirodnim putem puno prije velike krize krajem godine.

KORONA VIRUS Više od polovine testiranih u Bergamu razvilo je antitijela

Broj parkiranih automobila u najvećim bolnicama u Wuhanu u ljeto 2019. godine bio je veći za 67 posto, u nekima čak i 90 posto nego u ljeto 2018. godine, a između rujna i listopada 2019. godine, pet od šest bolnica zabilježile najveći dnevni promet pretraživanja riječi 'kašalj' i 'proljev'.

- Taj je podatak zapravo vrlo značajan, jer dosad nismo zabilježili tako veliki porast pretraživanja tih pojmova, a činjenica je da se popunjenost bolničkih parkirališta ili protok pacijenata mogu koristiti kao relativni pokazatelji za nešto što se događa u populaciji. Osim toga, danas znamo da su gastrointestinalni simptomi jako važan market za COVID-19 - rekao je John Brownstein za CNN, voditelj istraživanja.

Cijelo istraživanje možete pročitati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Softi 10.06.2020.

    Zavirite u kuhinju CIA-je.

  • čika zuba 09.06.2020.

    Australski znanstvenici su dokazali da virus nije nastao prirodnim putem i da nije prenešen sa životinje. Dokazali su da su proteini kojima se virus veže na receptore ljudskih stanica takvi da odgovaraju isključivo ljudskim stanicama. Dalje za ključite sami.

  • danyyyy 09.06.2020.

    Ima li slika sa Škorinog parkinga?

Komentiraj...
Vidi sve komentare