To je to što me zanima!

'Zbog Sirije bi Erdogan trebao biti optužen za ratne zločine'

Protiv turskoga predsjednika Tayyipa Erdogana trebalo bi pokrenuti istragu i optužiti ga za ratne zločine koje je njegova zemlja počinila tijekom ofenzive na Siriju, izjavila je Carla del Ponte
Vidi originalni članak

Bivša članica UN-ove istražne komisije o Siriji, za švicarski list Schweiz am Wochenende je rekla da turska intervencija predstavlja kršenje međunarodnog prava te da je obnovila sukob u Siriji.

Ankara tvrdi da su cilj njihova napada, pokrenutog pošto su se američke trupe povukle iz sirijsko-turskoga pograničnog područja, bile isključivo kurdske snage koje Turci smatraju teroristima povezanim s kurdskim pobunjenicima koji djeluju na jugoistoku Turske.

 - Nevjerojatno je da Erdogan može upasti na sirijski teritorij kako bi ondje uništavao Kurde - rekla je Carla Del Ponte, bivša švicarska državna odvjetnica koja je procesuirala ratne zločine u Ruandi i u bivšoj Jugoslaviji.

PROTIV MACRONA Erdogan odbacio prijedlog o produljenju primirja u Siriji...

 - Protiv njega bi trebalo otvoriti istragu i trebalo bi ga optužiti za ratne zločine. Ne smije mu se dopustiti da se nekažnjeno izvuče iz ovoga - rekla je za švicarski list.

Del Ponte je bila članica istražnog povjerenstva za Siriju od 2012. do 2017. kada je podnijela ostavku tvrdeći da ne postoji politička potpora Vijeća sigurnosti UN-a za taj proces.(ir)


 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • jožek2 27.10.2019.

    E Carla Carla, prije Erdogana trebaš uhititi sve dosadašnje predajednike amerike, v. britanije pa i francuske a onda tek Erdogana, jer svi oni su napravili sto puta više pokolja i zla nego Erdogan !

  • Fahri Musliu Junior 27.10.2019.

    Opet ova babuskara koja je svojevremeno izmislila tzv "Žutu Kuću" za potrebe velikosrba da bi se njihovi ratni zločini izjednačavali sa zločinima drugih, da bi se relativizirali, minimizirali a nerijetko i negirali (Vukovar, Srebrenica, Merkale itd).

  • Kos21 27.10.2019.

    Biblija ce se na nama ispunit, 3svj rat na vratima, nuklearke, pad amerike i europe, antikrist se pojavi kao mirotvorac i bit ce viden kao blizak suradnik laznog proroka(pape franje) nakon rata, rat ce biti kratak. Klimatske promjene su blaga forma Bozije kazne, a prava tek slijedi. Abortus je broj jedan grijeh za nadolazecu kaznu. Cip je Biblijski zig zvijer. Bit ce cudo -dokaz Bozijeg postojanja (otkrivenje grijeha, kriz na crvenom nebu, sudar dvaju kometa i nadnaravni(duhovni) potres ) . Knjiga Istine je 'otpecacena', prorok kraja vremena :) Svirajte ...lagano. Zito od kukolja se odvaja u ovim trenutcima, biramo stranu ..ili Bog ili ne. :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare